Skip to content
Főoldal / WRC / Szaúd-Arábia megerősítette, WRC futamot rendezne

Szaúd-Arábia megerősítette, WRC futamot rendezne

Jordán Rally
Fotó: GEPA pictures / Red Bull Content Pool

2023-ban kandidáló versenyt rendeznének, 2024-ben pedig már vendégül látnák a rally világbajnokságot.

A WRC mezőnye utoljára 2011-ben járt a Közel-Keleten, akkor Sébastien Ogier nyerte a Jordán Rallyt (fenti képen).
Nyáron mi is beszámoltunk róla, a WRC promótere szeretne egy sivatagi versenyt is a Közel-Keleten. Az akkori hírek szerint akár már 2023-ban versenyt rendeztek volna. Most a Szaúdi Motorosport Szövetség rámutatott, hogy a szabályok miatt 2023 nem lehetséges, de 2024-ben szívesen rendeznének WRC versenyt Szaúd-Arábiában.

„Egyáltalán nem kétséges a vágy, hogy Szaúd-Arábiában rendezzünk egy WRC-fordulót. A világnak ezen a részén gazdag rallye-örökség van, valamint a Dakar, az Extreme E és az FIA tereprali-világbajnokság egyik fordulója révén hatalmas jelentőséggel bír.” – mondta Martin Whitaker, a Szaúdi Motorsport Szövetség vezérigazgatója a DirtFishnek.

„Ugyanakkor tisztában vagyunk az FIA által a bajnokság új fordulóinak bevezetésére meghatározott eljárással, és természetesen követni fogjuk azt. Remélhetőleg a megfelelő jóváhagyások birtokában ennek a folyamatnak a végén 2024-ben lesz egy WRC forduló a Királyságban.”

„Szaúd-Arábia egy 37 milliós ország és az emberektől, akikkel folyamatosan találkozunk, tudjuk, hogy mennyire szeretnének egy WRC fordulót. Nagyon várjuk már, hogy megmutathassuk a világnak ezt a hihetetlen országot. Az elmúlt hónapokban volt szerencsénk vendégül látni az FIA és a WRC Promoter tisztviselőit, és azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy el voltak ragadtatva attól, amit itt láttak” – folytatta Whitaker.

„Ami a szakaszokat illeti, három különböző napunk lesz, amelyek mindegyike egyedülállóan kihívásokkal teli versenyt fog nyújtani. Ami pedig az infrastruktúrát illeti, mondjuk úgy, hogy van néhány igazán izgalmas ötlet a tarsolyunkban. A WRC globális sorozat, és a közel-keleti forduló megrendezésének lehetősége olyasmi, amire Szaúd-Arábia rendkívül büszke lenne.”

: