Skip to content
Főoldal / Africa Race / Szalayék másodikként kezdtek

Szalayék másodikként kezdtek

Tegnap elrajtolt az idei Africa Race és remekül kezdtek a magyarok.
Az első napon Nadorból kellett eljutnia a mezőnynek Boudniba. Az össztáv 631,66 km volt, amiből 86,67 km volt a szelektív.
Sokáig úgy nézett ki, hogy az Afrikába visszatérő Szalay Balázs-Bunkoczi László páros nyeri az első szakaszt, mivel az élmezőnyből mindenkinél gyorsabban teljesítette a távot. Azonban a középmezőnyből jött Jean Antoine Sabatier és gyorsabb volt a magyaroknál. Történt ugyanis, hogy a mezőny elejéből mindenki rosszul értelmezett egy jelet az itinerben és eltévedt, míg a középmezőnyből már senki sem tévedt el. Szalayék szerencséje az volt, hogy hamarosan jött szembe egy Toyota, így csak két percet hagytak benn. A valószínűleg utolsó Africa Racet teljesítő Jean Louis Schlesser lett a harmadik.


A kamionosoknál a Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trió a negyedik helyen kezdett a Scaniaval. A csapat a tapasztalatszerzésre fektette a hangsúlyt az első szakaszon. Tomacek teljesítette a napi penzumot a leggyorsabban a Tatraval, megelőzve az MAN-eseket, Jacintot és Esserst.
A motorosoknál Norbert Dubois nyert a KTM-mel.

Fotó: Opel Dakar Team