Skip to content
Főoldal / WRC / Szafari Rally: Tanak problémája az esőben

Szafari Rally: Tanak problémája az esőben

Hyundai i20 WRC Szafari Rally
Fotó: Hyundai Motorsport

Lassítani kell a zebránál – a WRC kenyai fordulójának szombati összefoglalója.

Sébastien Ogier a tegnapi gondja után a mai hat szakaszból hármat megnyert, ezzel jelentősen csökkentette lemaradását az élen álló Thierry Neuvillehoz képest. A francia versenyző a nap végére a harmadik helyre kapaszkodott fel, igaz ehhez kellett Ott Tanak problémája is.

Ott Tanak az utolsó előtti szakaszt megnyerte ezzel 14,5 másodpercre közelítette meg a második helyen álló Takamoto Katsutát. Az utolsó gyorsaságira megérkező heves eső azonban kibabrált az észttel. Ugyanis nem működött az ablaktörlő az ő oldalán és meg kellett állnia, hogy letakarítsa. Így több mint két percet kapott a szakaszt megnyerő csapattársától, Dani Sordotól. Ogiertől egy perccel lemaradva a negyedik helyen zárta így a napot Tanak.

Katsuta megőrizte a második helyét. Tőle származik a mai nap legtalálóbb idézete: „Sok időt vesztettem a zebrák miatt, de nagyszerű volt őket látni.” Korábban is a Szafari Rally-k sajátossága volt, hogy kerülgetni kellett a pályán lévő állatokat, ez nem változott. Ogier mindössze 18,1 másodpercre van a japántól, így itt holnap még nagy csata lehet.

Gus Greensmith és Adrien Fourmaux az ötödik-hatodik helyen tanyáznak a Fordokkal. A hetedik pozicóban már a szuperrallyzó Kalle Rovanpera található.

Vasárnap öt gyorsaságival zárul a Szafari Rally.

WRC Szafari Rally 2021 állása a szombati nap után:

1.T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 Coupe WRC2:45:04.6
2.T. KatsutaD. BarrittToyota Yaris WRC+57.4
3.S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+1:15.5
4.O. TänakM. JärveojaHyundai i20 Coupe WRC+2:21.2
5.G. GreensmithC. PattersonFord Fiesta WRC+2:39.4
6.A. FourmauxR. JamoulFord Fiesta WRC+2:51.4