Skip to content
Főoldal / Interjúk / Szabó Zoltán: Nagyon vártuk a versenyt

Szabó Zoltán: Nagyon vártuk a versenyt

Oroszlányról, az Ózd-Salgó Rallyeról és a folytatásról beszélgettünk.

-Miskolc után a Bányásznapi Oroszlány Rallye volt az első versenyetek. Nem tartott sokáig, mi történt?
-Hát, saját döntésem alapján egy nagyon öreg Pirelli slickkel álltunk rajthoz, hogy ne az OB-n használható gumikat koptassuk. Egy olyan felnin, ami nem teljesen erre az autóra való, más kerék csavarokkal. A Pirellik szál-szakadtak lettek egy gyors után sajnos. Pótkereket nem vittünk magunkkal. Mikor mentünk volna fel újra akkor vettük észre. Az érdekes az, hogy a kerékcsavarok is fellazultak közben és mire sikerült megállni, az egyik tőcsavart is eltörte a felni. Valószínűleg ez annak volt köszönhető, hogy ennek a felninek az agya nem passzolt a tehermentesítőre. Nagyobb volt az agy.

-Oroszlány után egyből jött az Ózd-Salgó Rallye. Hogy alakult számotokra?
-Ózd jól kezdődött. Már egy-két nappal előbb lent voltunk. Mentünk az autóval. Kipróbáltuk az új tőcsavarokat a rendes felnikkel/gumikkal. Szerencsére minden rendben találtunk. A pályák feldolgozása is jól ment. Nagyon vártuk a versenyt, mert végre úgy nézett ki, hogy jól működik az autó. A váltóban nem bíztam egyedül, mert az előző években sokat kapott a nem teljesen 100%-os kuplungok miatt. Most végre a kuplung is hibátlan. Az első körben jól is üzemelt a kocsi. Kicsi melegedésünk volt. Ezt orvosolni fogjuk egy nagyobb olajhűtővel. A vízhőfok stabil volt. Így a gyorsok végére azért el kellett venni. Viszont a második körre menet Királd felé egyre nehezebben tudtuk használni az egyest, vagy be sem tudtam rakni, vagy kidobta azonnal a fokozatot. Így a királdi gyorson nagyon nehéz volt több helyen kigyorsítanunk. Nagyon sok időt veszítettünk emiatt és még mellé a gyors végén is spórolni kellett a motorhőfokon. Mindenesetre ez nem vette el a kedvünket. Keveset tudunk menni most már évek óta, de azt a keveset szeretnénk kihasználni és élvezni. A harmadik körben már rázott a váltó nyelestengelye is nagyon és valószínűleg ennek köszönhetően a főtengelyszimering is elkezdte engedni az olajat rá a kipufogóra. Ezt követően pedig úgy döntöttünk, hogy vasárnap egy esetleges kigyulladást nem kockáztatunk meg. Közel 500 km-t teljesített az autó a héten. Ez egy nagy előrelépés számunkra. Jó a motorprogram, jól indul hidegen-melegen. Még egy két dolgot meg kell oldani úgy látszik, de igyekszünk minél előbb megoldani ezt is.

-Idén még hol láthatunk titeket?
-Ha minden jól megy Nyíregyházán szeretnénk indulni, de sok mindennek össze kell még addig állnia. Szeretném megköszönni a család, és a barátok támogatását és a munkát a szervizben, amit beletolnak, hogy minden klappoljon. Minden hihetetlenül flottul ment a hétvégén és ez nekik volt köszönhető. Illetve külön a BP-Racingnek, hogy augusztus 20-án is kisegítettek minket egy garnitúra tőcsavarral.