Skip to content
Főoldal / Rallycross / Szabó Krisztián Grönholm csapatában

Szabó Krisztián Grönholm csapatában

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A kiválasztott WRX futamokon egy Hyundaijal fog indulni.

A rallycross világbajnokság tavalyi szezonját Szabó Krisztián a 10. helyen zárta az EKS Audijával. A 28 éves versenyző az idei évre csapatot és autót vált. Az idei évben Grönholm csapatában, a GRX-ben fog egy Hyundai i20-al indulni Niclas Grönholm és Timur Timerzyanov csapattársaként.

„Örülők, hogy 2020-ban is a WRX mezőnyének a része lehetek a kiválasztott versenyeken. Annál is inkább, mert az egyik legjobb autót vezethetem egy nagyon tapasztalt és profi csapat támogatásával. A fő hangsúly azon lesz, hogy kiegyensúlyozott és versenyképes legyek, valamint, hogy fejlődjek, hogy az élmezőnnyel is fel tudjam venni a harcot.”-mondta Krisz a WRX hivatalos honlapjának.

Jussi Pinomäki a GRX csapatvezetője: „Krisztián egy tehetséges fiatal, aki sokat dolgozott a karrierjéért. Óriási tapasztalata van S1600-ban. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk neki megtenni a következő lépést és remélhetőleg láthatjuk az élmenőkkel küzdeni.”

A rallycross VB idei első versenye augusztus 22-23. között Höjesben lesz, egy dupla fordulót tartanak, ahol Szabó Krisztián is indul.