Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Szabó Árpád: „Élesben már szeretnénk 110%-ot nyújtani”

Szabó Árpád: „Élesben már szeretnénk 110%-ot nyújtani”

arpi1

A Szabó Árpád-Borsfai Dávid páros teszt jelleggel indult a Magyarbóly Kupán. Most a pilóta mesél a versenyről.

-Szia, kérlek, mesélj nekem kicsit arról, hogy hogy is kerültek egy ilyen Helles Korda Racinges Ignisbe?
-Szia! Először is szeretném megköszönni a lehetőséget neked az interjúra.
A történet március végén kezdődött, amikor is megkerestem Eriket azzal a céllal, hogy kérjek tőle néhány tanácsot. Addig-addig beszélgettünk, míg felajánlott nekünk egy lehetőséget, melyet mi nagy örömmel fogadtunk, és így alakult ki a közös együttműködés. Ami arról szól, hogy idén ezzel az Ignissel vágunk neki a Rally Túra bajnokságnak. A kocsiról annyit kell tudni, hogy ez egy teljesen egyszerű kupás Ignis, 1.5-ös motorral, hozzá homológ váltóval és egy igazán ütős designnal! 🙂
arpi1-Úgy tudom, hogy a múlt hétvégén ki is próbáltátok az autót. Milyen volt?
-Igen, jól tudod. A múlt hétvégén voltunk Magyarbólyon, a pécsi sprint sorozat második futamán. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy a bajnokságot megelőzően tesztelhessünk, hiszen élesben már szeretnénk 110%-ot nyújtani, ehhez pedig szükséges az elegendő tesztkilométer.
Illetve, az autón is előjött néhány hiba, amit a szervizes fiúk (Pék Árpád és Gyurasics Attila) kiválóan megoldottak. Ha egyszerűen szeretnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy a verseny tökéletes volt arra, amire szántuk. Leszimulálhattuk, hogy milyen is az, mikor előjön néhány hiba, amit gyorsan, leleményesen meg kell oldani. Továbbá megtapasztalhattuk azt is, hogy milyen mikor egy verseny nem csupán az önfeledt autózásról, hanem a kőkemény háttér munkáról is szól.

arpi2

-Milyen problémák léptek fel és hogyan fogjátok ezeket kiküszöbölni?
-Az első és legnagyobb hiba az üzemanyagtankunkkal volt, amiből sajnos néha ellibbent az üzemanyag. Azonban ezt nehezen értjük, mivel szinte tele tankkal mentünk. Most a komplett rendszert át fogjuk részletesen nézni, hogy többé ez ne forduljon elő, mivel ezzel sok-sok értékes másodpercet vesztettünk. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak!
A másik problémánk a váltóbowden volt, ami a második gyorson eltörött. Sajnos pótalkatrészünk nem volt, így Árpi és Ati kreatívkodott egy kicsit, ami végül egészen jól sikerült. Ezúton is köszönöm nekik, hihetetlen volt velük dolgozni!
Jó volt ez a verseny, sok dolgot tapasztaltunk, amit kicsit másképpen kell majd a jövőben csinálni, de hát pontosan ez volt a célunk.
arpi3

-Végezetül, kik azok akik segítik a versenyzéseteket?
-Először is ki szeretném emelni Korda Eriket, aki biztosít nekünk egy olyan hátteret, amiről eddig csak álmodni mertünk. Mondhatnánk azt is, hogy mi hétvégén úgy éreztük magunkat, mintha a rally VB egy top WRC csapata szerelt volna nekünk. Így versenyezni hatalmas élmény. Nem győzzük köszönni ezt Eriknek! Természetesen meg kell említenem mindkettőnk családját és barátait, mivel mindenki szorít értünk és ez hatalmas erőt ad a pályán!

Illetve, a csapat támogatóinak, akik nélkül nem mennénk egy métert sem:
Hídépítő zRt., TOTAL HUNGARIA Kft., HELL Energy Magyarország Kft, Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, Victoria’s Secret, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft.

Videón hogyan autózott a Szabó-Borsfai páros a Magyarbóly Kupán. A megtekintéshez kattints IDE.
Lájkold a csapatot Facebookon.

Írta: Pusztai Dóra