Skip to content
Főoldal / WRC / Svéd Rally: Neuville vezet a pénteki nap után

Svéd Rally: Neuville vezet a pénteki nap után

Thierry Neuville WRC Svéd Rally 2022
Fotó: Hyundai Motorsport

Az első négy kilenc másodpercen belül van. Ott Tanak és Craig Breen is kiesett.

Hét szakasz szerepelt a 2022-es Svéd Rally pénteki programjában. A nap végén Thierry Neuville áll az élen a Hyundai i20 N Rally1-el. Előnye mindössze 4,3 másodperc a ma elsőként induló és így a pályákat takarító Kalle Rovanpera előtt. A másik Toyota GR Yaris Rally1-el az utolsó szakasz előtt még vezető Elfyn Evans a harmadik. Az ő lemaradása 7,8 másodperc.

Először indult Rally1-es autóval Esapekka Lappi és a negyedik helyről várhatja a folytatást. Nyert szakaszt, de volt, hogy lefulladt. Így 8,8 másodpercre van a versenyben vezető belgától. Oliver Solberg már nagyobb, 28,1 mp-s hátránnyal az ötödik. Takamoto Katsuta a hatodik.

A biztos célba érésre fókuszáló Adrien Fourmaux a hetedik pozícióban zárta a napot. A mögötte lévő Gus Greensmithnek a hibrid egységgel és a váltóval is volt gondja. Az első tízet a WRC2 éllovasai, a vezetést az utolsó szakaszon átvevő Andreas Mikkelsen és Ole Christian Veiby zárja.

Nincs már versenyben Ott Tanak, akinek a hatodik szakasz előtt a hibrid rendszer meghibásodása miatt pirosan világított a visszajelző lámpa az autó oldalán. Az FIA szabályai szerint, így nem indulhatott el a gyorsaságin. Craig Breen kétszer is megjárta a hófalat és a másodjára nem tudta folytatni a versenyt.

Szombaton hat gyorsaságival folytatódik a 2022-es Svéd Rally.

WRC Svéd Rally 2022 állása a pénteki nap után:

1. Neuville/Wydaeghe (Hyundai) 1:02:31.2
2. Rovanperä/Halttunen (Toyota) +4.3
3. Evans/Martin (Toyota) +7.4
4. Lappi/Ferm (Toyota) +8.8
5. Solberg/Edmondson (Hyundai) +28.1
6. Katsuta/Johnston (Toyota) +1:18.9
7. Fourmaux/Coria (M-Sport Ford) +1:25.7
8. Greensmith/Andersson (M-Sport Ford) +1:32.9
9. Mikkelsen/Eriksen (Škoda) +3:08.9
10. Veiby/Skjaermoen (Volkswagen) +3:13.0