Skip to content
Főoldal / WRC / Suninen vezet a Svéd Rallyn, Ogier kiesett

Suninen vezet a Svéd Rallyn, Ogier kiesett

Fotó: Red Bull

A Svéd Rally pénteki napjának az összefoglalója.

Délelőtt három szakasszal folytatódott a Svéd Rally, ebből kettőt Ott Tanak nyert, így a délelőttöt az élen fejezte be. Őt Teemu Suninen követte a Forddal és Jari-Matti Latvala a Toyotaval. Nem alakult túl szerencsésen a nap a visszatérő Marcus Grönholm számára, az első két szakasz mindegyikén volt egy megpördülése (videó az egyikről), a harmadik szakaszon pedig ki is esett miután nem tudta kiszabadítani a Toyotat a hó fogságából.

A délután nem a Citroenről szólt, előbb Esapekka Lappi vétet egy apróbb hibát ötödik fokozatban és rakta majdnem tetőre a C3 WRC-t. majd a következő gyorson Sébastien Ogier csúszott bele egy hófalba. Mivel nézők nem voltak arra, nem tudta kiszabadítani az autót és kiesett.

A délutáni kör egyébként már inkább murvás verseny volt, mintsem havas. A hátrébb rajtolók jól kihasználták ebben rejlő előnyüket. Evans nyert két gyorsot, míg Suninen egyet, ezzel az összetettben átvette a vezetést. Tanak a második, hátránya csupán két másodperc. Mikkelsen várja a harmadik helyről a szombati napot. Latvala az utolsó gyorson csúszott bele egy hófalba és vesztett több mint 20 percet.

A WRC2-ben a VW Polo R5-ök állnak az élen, Veiby és a rallycross világbajnok Kristoffersson révén. Hutunen a Skodával a harmadik.
WRC2 Pro-ban a fék gondokkal küzdő Mads Ostberg vezet másfél perccel Kalle Rovanpera előtt. A fiatal finn a mai második gyorson vesztett több mint két percet egy hófalban vesztegelve. Greensmith a harmadik.

WRC Svéd Rally állása a pénteki nap után: