Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Sunderland: Többé-kevésbé rendben vagyok

Sunderland: Többé-kevésbé rendben vagyok

Sam Sunderland Dakar Rally 2023
Fotó: A.S.O./F.Gooden/DPPI

A motorosok címvédője már a 2023-as Dakar Rally első szakaszán kiesett baleset miatt. Elmesélte mi történt.

Sam Sunderland a 2023-as Dakar Rally első szakaszán az 52. kilométernél bukott. További kivizsgálásra kórházba szállították. Sunderland első címvédési kísérlete 2018-ban szintén egy bukással ért véget.

„Köszönöm a kedves üzeneteket, többé-kevésbé rendben vagyok. Egy törött lapocka, nagy hematóma a hátamon és egy agyrázkódás a mai nap mérlege. Úgy érzem, elég kínos, hogy itt fekszem és ezt az üzenetet írom, az első napon való kiesés a Dakarról kemény pirula, amit most le kell nyelnem” – kezdte Sunderland a közösségi média oldalán.

„Először is szeretném kifejezni csalódottságomat a csapatomnak, akik olyan keményen dolgoztak, hogy megadják nekem a lehetőséget, hogy megvédjem az 1-es rajtszámot, és sokkal többet érdemelnek. Ezek a pillanatok teszik a győzelmeket olyan különlegessé, ma reggel nagyon jól éreztem magam, és egy rövid szakaszon vezettem, aztán egy folyómederben a homok alatt eltaláltam egy követ, és elég nagyot buktam. Köszönöm Matthias Walknernek, hogy megálltál segíteni nekem és a Dakar Rally orvosi stábjának, hogy gondoskodtak a biztonságomról. Megpróbálok tanulni ebből, és remélem, hogy a csapattársaim haza tudják hozni a megérdemelt eredményt” – zárta a GasGas angol motorosa.