Skip to content
Főoldal / DTM / Spielbergben a nézők is bemehetnek a DTM rajtrácsára

Spielbergben a nézők is bemehetnek a DTM rajtrácsára

Fotó: DTM

Ismét egy újítás a DTM-ben a rajongók javára, az egyébként is sok izgalmat tartogató osztrák hétvégén.

A DTM soron következő versenyhétvégéje a Reb Bull Ringen lesz Spielbergben szeptember 21-23. között. A DTM amúgy is híres volt arról, hogy mennyire közel engedi a rajongókat a versenyzőkhöz és a csapatokhoz. Most ez egy újabb szintet fog lépni, ugyanis a paddock jeggyel rendelkező nézők bemehetnek a rajtrácsra. Ezért a szokásosnál fél órával hosszabb lesz a rajt procedúra.

„Azzal, hogy megnyitjuk a rajtrácsot a nézők előtt a mottónk -Feel the Roar- teljesen új dimenzióba kerül.”-kezdte az ITR vezére, Gerhard Berger. „Célunk, hogy következetesen javítsuk a DTM-élményt a rajongóknak, hogy még közelebb kerüljenek a DTM-hez. Ennek első lépése volt két éve a Pit View bevezetése, ami azóta is nagyon népszerű a paddockban. Most kíváncsi vagyok, hogy reagálnak a rajongók, mikor elragadja őket a rajtrács hangulata.”

A DTM a bajnokság hajrájába fordult és mivel szoros a bajnokság az izgalmak garantáltak. Emeli a hétvége fényét, hogy a Mercedes szabadkártyás versenyzőjeként indul az ötszörös rally világbajnok Sébastien Ogier is.

A betét futamokról sem szabad elfeledkezni. Hiszen az F3-as Eb-n Mick Schumacher bomba formában van, a Nürburgringen mind a három versenyt megnyerte, ezzel feljött a bajnokságban a második helyre. Hátránya mindössze pár pont, így a Red Bull Ringen akár a tabella élére is állhat.
A BOSS GP kereteiben pedig több korábbi Formula-1-es autó  ( Toro Rosso, Benetton, Arrows, Minardi és Super Aguri) látható lesz verseny közben.