Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Spanyolok napja a Dakaron

Spanyolok napja a Dakaron

Sebestyen_dakar_01.08 Ismét egy izgalmas napon van túl a Dakar mezőnye.
A Dakar Rally tegnapi szakaszát a Sebestyén-Bognár duó végül az 56. helyen fejezte be.
A mai napra eredetileg tervezet 527 km-es távot a szervezők 428 km-re csökkentették, majd később a motorosok és quadosok számára a szakasz második felét törölték, így ők ma 211 km-t tettek meg.
A motorosoknál az izgalmakat eleinte Goncalves szolgáltatta, aki sokáig a leggyorsabb volt, de a 143. km-nél kigyulladt a motorja. A versenyző sértetlenül úszta meg az esetet. A 162. km-nél sokan eltévedtek, köztük Lopez, Pedrero, Israel és Duclos is. Desprest később technikai problémák hátráltatták, így a hátránya már közel másfél óra az összetettben. Ma a spanyol Coma volt a leggyorsabb megelőzve Viladomst és Przygonski előtt. Saghmeister Gábor a 60. helyen ért be, míg Dési János a 75. lett.
A quadosoknál Lafuente volt a leggyorsabb.
Sebestyen_dakar_01.08
A szervezők azt mondták a mai szakasz átrendezheti az élmezőnyt. Ez be is igazolódott. Az elsőként rajtoló Sainz többször is eltévedt majd meg is állt a 163. km-nél. Utána Al-Attiyah is elakadt, majd Peterhansel és Terranova is eltévedt. A sár mellett a navigáció is nehezíti a versenyzők dolgát. Végül Roma volt a leggyorsabb, akit De Villiers követ majd Gordon lett a harmadik, de az ő hátránya már több mint 20 perc. A spanyol ezzel az összetettben is az élre állt. A Sebetsyén-Bognár-Ungvári trió az 50. helyen áll a WP5-nél a Toyotaval.
A kamionosoknál Sotnikov nyert ma, Karginov és De Rooy előtt.

A Dakar Rally állása 5 szakasz után:
Motorosok: 1. Coma 2. Barreda Bort 3. Lopez … 58. Saghmeister 60. Dési
Autósok: 1. Roma 2. Al-Attiyah 3. Terranova
Kamionosok: 1. De Rooy 2. Karginov 3. Nikolaev