Főoldal / ERC / Sousa nyert az Azori-szigeteken

Sousa nyert az Azori-szigeteken

Sousa nagy csatában az első ERC győzelmét szerezte ma az Azori-szigeteken. A drámák ma sem maradtak el. Videó a tegnapi napról benne, Moura Ricardo és Kajetanowicz kieséséről.

A mai első körben a tegnap kiesettek és ma  a Rally2-vel visszaállok domináltak az Azori-szigeteken. Moura Ricardo nyerte a 12. és 13.  szakaszt, míg Kajetanowicz a tizennegyediken bizonyult a leggyorsabbnak. A nap nyitó gyorsaságiján esett ki Bruno Magalhaes technikai hiba miatt. A következő szakasz célja előtt nem sokkal Abbring pördült meg egy vízfolyáson áthajtás után. Ezzel jó pár másodpercet bent hagyott. Így Sousa közel 20 mp-re növelte az előnyét a hollanddal szemben. A harmadik helyen álló Gyazinnak több mint 2 perc volt már a hátránya.

Fotó: www.fiaerc.com

Abbring nem adta fel a győzelmi reményeit, s a második kör elején kapásból lefelezte a hátrányát az élen állóhoz képest. Gyazinnak közel 4 perces előnye volt a negyedik helyezett Raouxhoz képest, amikor az utolsó előtti szakaszon kicsúszott. Ezzel nem csak a dobogós helyet bukta el, hanem a pontszerzés lehetőségét is. Az utolsó szakaszt Sousa nyerte 1,1 mp-vel Abbring előtt, így végül 6,2 mp előnnyel ő nyert. Ezzel megszerezte pályafutása első ERC győzelmét. A harmadik Raoux már közel 8 perccel volt lassabb mint a győztes. Consani egy kalandos verseny után az utolsó szakaszon jött fel a 4. helyre.
A kétkerekesek között Lefebvre nyert.

ERC Sata Rally Azores végeredménye:
1. Sousa
2. Abbring +6,2 mp
3. Raoux +7:51,9 perc

Végül pedig a videó, benne külső felvételekkel arról, ahogyan Moura Ricardo és Kajetanowicz kiesik: