Skip to content
Főoldal / WRC / Sordo nyerni szeretne Mexikóban

Sordo nyerni szeretne Mexikóban

Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport előzetese.

Dani Sordo a soron következő Mexikó Rallyn indul idei első versenyén a világbajnokságon. A spanyol 2018-ban dobogóra állhatott Mexikóba.

Dani Sordo: „Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a Hyundai i20 Coupe WRC volánja mögé a Mexikó Rallyn, egy versenyen, amit mindig élvezek és ahol mindig jól teljesítettem. Nagyon szeretnék nyerni Mexikóban és egy újabb győzelmet szerezni a csapatnak. Első nap a rajt pozíciónk kedvező lesz, de ez önmagában nem elegendő a sikerhez. A magasság nehézzé teszi a versenyt, fel kell készülnünk fizikailag. A helyi szurkolók szeretete is hozzá tesz a verseny karakterisztikájához, alig várom már, hogy vezethessek.”

Thierry Neuville holtversenyben vezeti a bajnokságot Elfyn Evanssal. Mexikóban még nem sikerült nyernie a belgának.

Thierry Neuville: „A Mexikó Rally az első „nyári” verseny, ahol melegebb van annál mint amit a Montén és a Svéd Rallyn tapasztaltunk. A nagy magasság és a hosszú szakaszok nehézzé teszik a versenyt, főleg ha az egyik első autó leszel a pályán. Szép emlékeim vannak Mexikóból, ide értve a Hyundai Motorsport első dobogóját és a saját első dobogómat egy évvel korábbról. Ez mindig is egy olyan verseny volt, amit meg szerettem volna nyerni, de még nem sikerült, jó lenne ezen idén változtatni.”

A címvédő Ott Tanak szeretné megszerezni az első győzelmét a Hyundai versenyzőjeként.

„Örültem, hogy megszereztem az első dobogómat Svédországban a Hyundai Motorsporttal, de Mexikó nagyon más lesz. A hőség és a tengerszint feletti magasság nagyon különleges eseményé teszi. A szurkolók szempontjából is csodálatos, rengeteg szurkoló van, akik megörülnek az autósportért. Ez nagyon érzelmes a versenyzők számára.”