Skip to content
Főoldal / WRC / Sordo nem biztos benne, hogy 2023-ban is a WRC-ben lesz

Sordo nem biztos benne, hogy 2023-ban is a WRC-ben lesz

Dani Sordo
Fotó: Hyundai Motorsport

A Spanyol Rally kulcsfontosságú lesz a Hyundai Motorsport spanyol versenyzőjének döntése szempontjából.

Dani Sordo állandó tagja a mezőnynek mióta a junior világbajnokság megnyerése után 2006-ban a Citroen gyári csapatába került. Azóta a Mininél és a Hyundainál versenyzett (valamint egy verseny erejéig a Fordnál). 180 verseny alatt 54 alkalommal állt a dobogón.

Sordo 2014 óta tagja a Hyundai csapatának – amióta visszatértek a WRC-be. Ez idő alatt két újabb győzelmet szerzett, mindegyiket Szardínián 2019-ben és 2020-ban. De 2018 óta Sordo egyre kevesebb szerepet játszik a Hyundai programjában, idén eddig mindössze három versenyen indult Oliver Solberggel közös autómegosztásban.

Sordo nem fog elutazni Új-Zélandra, és az év végi japán forduló is valószínűtlennek tűnik, mivel az egy új rally, és a tapasztalatszerzés ezért fontos lesz Solberg jövője szempontjából, így az októberi Spanyol Rally lesz Sordo utolsó szereplése 2022-ben.

Sordónak, aki jövőre tölti be 40. életévét, jelenleg nincs szerződése az idei évet követően, és a tavalyi hazai WRC futamán olyan pletykák láttak napvilágot, hogy ez lehet az utolsó szezonja.

Sordo azonban jelenleg pályafutása legjobb formájában van, a legutóbbi Akropolisz Rallyn elért harmadik helyezéssel sorozatban az ötödik harmadik helyét szerezte meg.

A DirtFish kérdésére, hogy örülne-e egy hasonló programnak 2023-ban, vagy egy kisebb-nagyobb programnak, Sordo azt mondta, hogy az lenne a döntő tényező, hogy mennyire érzi magát versenyképesnek a volán mögött.

„Nem tudom. Addig akarok versenyezni, amíg jó vagyok. Szeretek versenyezni, szeretek küzdeni, szeretek gyorsan vezetni és szórakozni, harcolni ezekkel a srácokkal. Nem azért jöttem ide, hogy csak itt maradjak és várjam, hogy a többiek összetörjék az autójukat vagy bármi más történjen velük; az érzés, amikor gyors vagy és jó időket futsz, az nagyon jó érzés. Ha nem teljesítek jól nem fogom tovább csinálni” – mondta Sordo a DirtFishnek.

Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e, jól teljesít, Sordo így válaszolt: „Igen, néha nagyon jól teljesítek, miután kevésbé jól teljesítettem. Meglátjuk a Spanyol Rallyn és utána majd eldöntjük.”