Skip to content
Főoldal / WRC / Solberg: Szeretem a csúszós aszfaltot

Solberg: Szeretem a csúszós aszfaltot

Oliver Solberg WRC
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport versenyzője egy fantasztikus, de trükkös versenyre számít a Horvát Rallyn.

Oliver Solberg a WRC előző fordulóján, a Svéd Rallyn sorozatosan jó időket ment, így négy szakasz után 1,6 másodpercre volt az élen álló Elfyn Evanstól. Később lemaradt az élmezőnytől és a hatodik helyen zárta a versenyt. Ehhez hozzájárult a technikai problémája, ami miatt késett az IE-ből és 2 perc 40 másodperc büntetést kapott. A soron következő Horvát Rallyról azonban nincs tapasztalata.

„A Horvát Rally fantasztikus versenynek tűnt tavaly. Nagyon izgalmas számomra, hogy először megyek oda – ez egy gyönyörű ország, és azt hiszem, fantasztikus aszfaltos verseny lesz, bár tudom, hogy nagyon trükkös. Az utakon nem túl nagy a tapadás, de személy szerint szeretem a csúszós aszfaltot, szóval ez boldoggá tesz. Az eseménnyel kapcsolatos elvárásaimat nehéz megfogalmazni, mivel csapattársaimmal ellentétben én még nem vezettem ott. Számomra a sok tapasztalat megszerzéséről lesz szó, és nem annyira a tempóról. Csak vezetni fogunk, szórakozni fogunk, és meglátjuk, hová jutunk” – nyilatkozta a Horvát Rally előtt Solberg.

A rally világbajnokság (WRC) következő versenyét április 21-24. között rendezik Horvátországban, minden információ a versenyről ITT érhető el.