Skip to content
Főoldal / WRC / Solberg Skodára vált, Breen váltja Loeböt

Solberg Skodára vált, Breen váltja Loeböt

Fotók: Skoda Motorsport, Hyundai Motorsport

Alig kezdődött el a szezon, máris érkeznek a hírek a cserékről, miközben veszélyben van a Svéd Rally megrendezése.

Oliver Solberg a hétvégén vett részt pályafutása második WRC futamán a VW Polo R5-el. A 18 éves tehetség sem a WRC2-be, sem a WRC-3-ba nem nevezett. Az R5-ös autókat tömörítő RC2-es kategóriában a 16. helyet szerezte meg.

A Svéd Rallyn már egy Skoda Fabia Rally2 evo-t (ez az autó új neve, ami alkalmazkodik a FIA kategória besorolásához) fog terelni a Skoda Motorsport támogatásával.

„A Skodának csodálatos története van a rallyban. Már a születésem előtt WRC-t építettek, a Fabia R5-t pedig a világ minden táján nyert. Igazán nagy megtiszteltetés, hogy a Skoda támogatását élvezhetem a jövőben. Már voltam a Skoda Motorsport központjában Mladá Boleslavban és lenyűgöző volt.”-kezdte Oliver Solberg.

„Idénre a cél, hogy minél több WRC futamról szerezek tapasztalatot. Mindenkitől azt hallom, hogy tapasztalatra van szükség a sikerhez, ezt tapasztaltam én is tavaly Walesben és a múlt hétvégén a Montén. A WRC futamok sokkal hosszabbak és keményebbek, mint azok a versenyek amiken korábban indultam.”-zárta a legfiatalabb ERC futamgyőztes.

Még nem ismert, hogy a svéd verseny mellett melyik versenyeken indul majd a Skodával. Lesznek olyan versenyek, ahol a VW-vel indul majd.

A Hyundai Motorsport eredetileg Sébastien Loeböt indította volna a Svéd Rallyn Thierry Neuville és Ott Tanak mellett. Az alzenauiak azonban ma bejelentették, hogy Craig Breen fogja februárban a harmadik Hyundai i20 WRC-t vezetni.

A döntésben szerepet játszott, hogy kihasználják a jobb rajtpozíció nyújtotta előnyöket. Craig Breen mellett szólt a 2018-as Svéd Rallyn elért második helye és a Hyundai i20 WRC-vel nyújtott tavalyi teljesítménye.

A Hyundai és a Toyota is törölte svédországi tesztjét a soron következő WRC forduló előtt. Ugyanis a verseny helyszínének környékén nyoma sincs jelenleg a hónak. Az FIA rally szakágának alelnöke Timo Rautiainen Monacóban úgy nyilatkozott, hogy február 3-án lesz végeges döntés a Svéd Rally megrendezését illetően.