Skip to content
Főoldal / WRC / Solberg: Elérhető a dobogó

Solberg: Elérhető a dobogó

Oliver Solberg WRC Svéd Rally 2022
Fotó: Hyundai Motorsport

Oliver Solberg úgy véli, hogy az élmezőnnyel vívó csatája a Svéd Rallyn bebizonyította, hogy a sebessége megvan ahhoz, hogy megküzdjön a dobogóért.

A Hyundai Motorsport versenyzője, Oliver Solberg a rally világbajnokság előző fordulóján, a Svéd Rallyn sorozatosan jó időket ment, így négy szakasz után 1,6 másodpercre volt az élen álló Elfyn Evanstól. Később lemaradt az élmezőnytől és a hatodik helyen zárta a versenyt. Ehhez hozzájárult a technikai problémája, ami miatt késett az IE-ből és 2 perc 40 másodperc büntetést kapott. A verseny azonban segített újjá építeni az önbizalmát, ugyanakkor nem felejti el, hogy még sokat kell tanulnia.

„Mindig is arról álmodtam és hittem is benne, hogy a legjobb leszek és megpróbálok a csúcson harcolni. Még mindig a pályafutásom elején járok, így tudtam, hogy nehéz lesz, de mindig is reméltem, hogy ott lehetek. Ebben az értelemben visszaadott némi önbizalmat ez a verseny. Hosszú ideje küzdők valamiért, és jó volt visszakapni ezt az érzést” – kezdte Solberg.

„Mindig is tudtam, hogy megvan a sebességem, de egy nehéz tavalyi év után az önbizalom megcsappant. Tavaly nagyon jó versenyeim voltak, de hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára a csúcson harcoltam. A csapat mindig hit bennem, én is hittem magamban, és ha minden jól működik, ott lehetünk az élmezőnyben. Jó volt átélni ezt az érzést”- folytatta a 20 éves versenyző.

„Tudom, hogy van egy vékony vonal a csúcson, és a tapasztaltabb riválisaim tudják, hogyan kell ezt csinálni minden szakaszon, és ez az, ahol még fejlődnöm kell. Tudom, hogy megvan a tempó, és talán megvan a lehetőség, hogy dobogóra álljak, és néhány szakaszon z élen legyünk, de ahhoz, hogy versenyt nyerjünk, még mindig hatalmas a tapasztalti különbség.”

Solberg legközelebb április végén a Horvát Rallyn indul.

„Ez egy új verseny számomra. A tempóm aszfalton is jó, de talán nem olyan szinten mint amilyenen Svédországban harcoltam. Ahogyan a szezon elején mondtam, néhány versenyen jól tudunk majd teljesíteni, néhányat pedig csak be kell fejeznünk és tapasztalatot kell szereznünk. Horvátország az, ahol tapasztalatot kell szereznem.”