Skip to content
Főoldal / ERC / Solans mégsem indul Rómában, bajnokavatás is lehet

Solans mégsem indul Rómában, bajnokavatás is lehet

Nil Solans
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A bajnokság második helyezettje nem tud indulni a Rally di Roma Capitalen, így Efrén Llarena akár már a hétvégén Európa-bajnok lehet.

Az ERC második helyén álló Nil Solans is leadta a nevezését a hétvégi Rally di Roma Capitale-re. A spanyol versenyző azonban még sem indul Rómában. Solanson kívül álló problémák miatt a KOWAX Racing Hyundai i20 N Rally2 autója nem használható. Ráadásul a navigátora, Marc Marti is megsérült a hétvégi Észt Rallyn, ahol Bruno Bulaciával versenyzett.

Solans neve mellett már van két nullázott verseny. Az Azori-szigeteken nem indult, a Lengyel Rallyn pedig kiesett. Így már csak egy hajszálnyi esélye maradt a bajnoki címre.

Solans távolmaradásával egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez Efrén Llarena. A 46 pontos hátrányban lévő Solans mellett még a harmadik helyezett Simone Tempestininek is van matematikai esélye a bajnoki címre. A román versenyzőnek 52 pont a lemaradása Llarena mögött. Csekélyek a reményei, és ha rossz eredményt ér el ezen a hétvégén, miközben Llarena jól szerepel, mindennek vége lehet.