Skip to content
Főoldal / ERC / SKODA Rally Team Hungária – Türelmesnek kell lennünk

SKODA Rally Team Hungária – Türelmesnek kell lennünk

Herczig Norbert-Ferencz Ramón FIA ERC 2021

Negyedik ERC szezonjuk kezdetére még várnia kell Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak, mert az év első versenyét az Azores Rallyt a COVID-19 járvány miatt elhalasztották.

Az Európa-bajnokság nyitófutama így a Rally Poland lesz június 18-20-án.

Bár a helyzet kísértetiesen hasonlít a 2020-ban történtekre, amikor március közepén kellett lemondani a hóvégi Azores Rallyt, ám a háttér ezúttal más. Tavaly váratlanul jött a hír, most azonban felkészült rá a szervező és a promóter is, ezért nem törölték a futamot, hanem későbbi időpontra helyezték. Az új dátumról folynak az egyeztetések, és mielőbb közzéteszik azt. A csapatnak néhány hetet várni kell, míg újra elrajtolhatnak egy futamon.

Sportolóként rosszul élem meg a lemondást, hiszen tavaly november óta azt várjuk, hogy újra versenyezhessünk és ez az időpont most ismét tolódik. Magánemberként, felelős családapaként, cégvezetőként viszont úgy gondolom, hogy a helyi kormányzó jó döntést hozott, hiszen jelenleg még nem lélegezhetünk fel a járvány miatt. De abban reménykedem, hogy ez a helyzet a nyárra megváltozik” – mondta Herczig Norbert.

A Skoda Fabia Rally2 Evo már murvás futóművel várja a garázsban a rajtot, a pilóta és a navigátor még Herczig Patrik hét eleji tesztjén is arról beszélgetett, hogy hamarosan útnak indulhatnak, ám ez most megváltozik. Várni kell, és Lengyelország az új cél. Sajnos a késő lemondás a költségvetést is érinti, hiszen az Azores Ralira már befizette a nevezési díjat a csapat, lefoglalták a szálláshelyeket, a bérautókat és az egyéb logisztikához kapcsolódó tételeket.

Sok feladatot hozott a verseny halasztása, és ez nem csak a helyszíni teendőket jelenti, hanem a felkészülésünket is át kell szervezni. Szerencsére Lengyelországban is murvás futam lesz, így a március végi veszprémi teszten gyűjtött tapasztalatokat ott is fel tudjuk használni. Folytatjuk tovább a felkészülési programot, már keressük a legjobb megoldásokat. Az biztos, hogy nyártól a tervezettnél is sűrűbb lesz a programunk. Annak nagyon örülök, hogy az Azori Ralit későbbi időpontban megtartják, mert 2018-ban itt mutatkoztunk be Skodával az ERC mezőnyben, és rögtön a hatodik helyen végeztünk, 12 Eb pontot gyűjtöttünk” – foglalta össze Herczig Norbert.