Skip to content
Főoldal / ERC / Sesks az élen, Csomós felemás napja

Sesks az élen, Csomós felemás napja

Sesks Rally Liepaja
Fotó: @World / Red Bull

A Rally Liepaja szombati összefoglalója.

Az ERC ötödik fordulóján, a Rally Liepajan szombaton hat gyorsasági szerepelt a programban. Martins Sesks nemes egyszerűséggel mindet megnyerte, így 22,9 másodperces előnnyel zárta a napot. A második helyről a bajnokságot vezető Efrén Llarena várhatja a vasárnapi hat szakaszt. A nap utolsó gyorsaságiján kapott defektet honfitársa, Nil Solans, ezzel a harmadikról a tizenkettedik helyig csúszott vissza. Így Tom Kristensson áll a harmadik helyen, 9,4 mp lemaradással Llarena mögött.

A korábbi WRC menő Hayden Paddon jól kezdett (3. idővel), később volt egy árokjárása, amivel sok időt vesztett. A nyolcadik pozícióban található az új-zélandi versenyző.

Csomós Miklós és Nagy Attila egy felemás napot tudhat maga mögött. A Rally Liepaja első szakaszán második időt autóztak. A következőn defektjük volt, miután egy kanyarban szélesen fordultak és neki mentek egy buckának, ami lefordította a gumit a felniről. Ezzel közel egy percet veszítettek. Utána még két negyedik helyezést értek el, mielőtt jött az újabb hátráltató tényező. A leszakadó esőben szétjárták a pályákat az előttük indulók, ezzel sokat veszítettek a korábban rajtolókhoz képest. Itt újabb egy percet spájzoltak be. Az abszolút 11. helyen zárták a napot.

László Martin és Berendi Dávid az ERC4 Juniorban a 11. helyen teljesítette a napot, volt egy korai rajtjuk az első gyorson, amiért 10 mp büntetést kaptak.

Herczig Patrik és Varga Kristóf a Clio Trophy by Toksportban 4-6. időket autózva az ötödik helyen fejezte be a napot.

ERC Rally Liepaja állása a szombati nap után ITT megtekinthető.