Skip to content
Főoldal / ERC / Sesks az Eb-címért száll harcba

Sesks az Eb-címért száll harcba

Martins Sesks
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Teljes szezont megy a Rally Európa-bajnokságon a Team MRF Tyres csapat új autójával.

A Team MRF Tyres korábban már bejelentette, hogy az ERC címvédője, Efrén Llarena velük készül a címvédésre. Ma csapattársát is megnevezték, aki nem lesz más mint Martins Sesks. A lett versenyző 2022-ben néhány kiválasztott versenyen indult a csapattal. Hazai versenyén, a Liepaja Rallyn minden szakaszt megnyerve szerezte meg első győzelmét az ERC-ben.

A 23 éves versenyző egy vadonatúj Skoda Fabia RS Rally2-re váltott idénre. Az autót a Sports Racing Technologies készíti fel, Sesks mellett ismét Renars Francis ül majd a navigátorülésben.

A duó még ezen a héten tesztelni fogja az autót, mielőtt versenyszerűen debütálna a pénteken Lettországban kezdődő Rally Alūksne-on. Figyelmük ezután az ERC első fordulójára, a március 10-12. között megrendezésre kerülő Rally Serras de Fafe-ra irányul.

„Néhány héttel ezelőtt volt egy terv A-tól C-ig, majd D-ig” – nevetett Sesks. „Mostanra minden összeállt, és képesek vagyunk az A tervet valóra váltani, ami azt jelenti, hogy a legjobb csapattal, a legjobb gumikkal és a legjobb autóval teljes ERC-szezont teljesítünk.”

„Öröm ezt csinálni, és én is nagyon optimista vagyok. Úgy érzem, hogy ez a szezon fordulópont lehet számunkra, hogy igazán megmutassuk magunkat, és megmutassuk, mire vagyunk képesek.”

Bár Sesks szűkszavú maradt, amikor a szezonbeli céljairól kérdezték, bizakodását fejezte ki, hogy rendelkezik a szükséges képességekkel és felszereléssel ahhoz, hogy az élmezőnyben versenyezzen.

„Ez mindig spekuláció, mielőtt a szezon elkezdődik.” – mondta a FIAERC.com-nak. „Csak annyit mondhatok, hogy szerintem a legjobb csomagot kaptuk, amit eddig a versenyzői pályafutásom során valaha is kaptam. Minden nagyon ígéretesnek tűnik, de nem akarok túl sokat spekulálni. Az biztos, hogy a legjobbat fogjuk kihozni magunkból, de nem akarok fölösleges nyomást sem helyezni magunkra. A szakaszokon fogunk bizonyítani.”