Skip to content
Főoldal / Tereprali / Serradori nyert, Al Rajhi az új éllovas

Serradori nyert, Al Rajhi az új éllovas

Fotó: X-raid

A Selyemút Rally negyedik szakaszának az összefoglalója.

Egy másodperc. Ennyi döntött az autósoknál a Selyemút Rally negyedik, 366 kilométeres szakaszán a győzelemről. A francia Mathieu Serradori nyerte az Asztrahán-Asztrahán hurokszakaszt a buggyjával. Egy másodperccel volt nála lassabb Yazeed Al Rajhi. A Minis versenyző elmondta, hogy a navigáció nehéz volt és egyetértett Serradorival abban, hogy ez a szelektív inkább a buggyknak kedvezett. A harmadik helyen szintén egy Mini, az egész nap gyomor problémákkal küzdő Nani Roma végzett.

Tegnap még vezette a versenyt  Harry Hunt, akinek nem volt ma jó napja. Előbb a Peugeot 3008 DKR Maxi felfüggesztésével voltak gondjai, majd az olaj nyomással. Kétszer is meg kellett várnia a szervizkamiont. Végül közel öt óra hátránnyal a 24. lett. A tegnapi gondok után ma is folytatódott Nasser Al-Attiyah vesszőfutása. Ugyanúgy difi gondokkal küzdött mint tegnap. Az első ellenorzó pontnál megállt megnézni, hogy meg tudják-e javítani. Nem tudták orvosolni a bajt, közel 20 percet vesztettek ott. Ötödikként ért be. Így Al Rajhi az összetettben is átvette a vezetést.

A kamionosoknál Andrei Karginov nyert a Kamzzal, pedig kétszer is meg kellett állnia. Előbb egy elektronikai hiba miatt vesztettek két percet, majd csapattársának, Dmitry Sotnikovnak állt meg vizet adni. A szakaszgyőztestől 59 másodpercet kapott a holland Martin Van Den Brink (Renault). Anton Shibalov lett a harmadik. Sotnikovnak technikai gondjai is voltak, hatodikként teljesítette a távot.

Selyemút Rally állása a negyedik szakasz után:
Autósok: 1. Al Rajhi 2. Serradori +46:29 3. Al-Attiyah +55:54
Kamionosok: 1. Sotnikov 2. Karginov +14:03 3. Mardeev +23:49