Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Sanders: Leültem és piknikeztem egy kicsit

Sanders: Leültem és piknikeztem egy kicsit

Daniel Sander Dakar Rally 2022
Fotó: Red Bull

Taktikai piknikezés volt mint kiderült. Nyilatkozatok a 2022-es Dakar Rally harmadik szakaszáról.

Az első szakaszon sok időt vesztett Kevin Benavides, akkor úgy érezte vége a versenyének. Ma már úgy látja játékban van. Ma nyolcadik lett.
„Nagyszerű szakasz volt és nagyon gyors. Harmadik pozícióból indultam, így az elején nagyon nyomtam, majd tankolás után elkaptam az elöl lévő srácokat. Az utolsó részben Skylerrel, Sammel, Joannel mentem és nagyon gyorsak voltunk az utolsó kilométereken. Nagyon nyomtuk és ezt hiszem ez mindegyikünk számára jó volt. Nos, ez a játék: nap mint nap nyomnom kell. De megpróbálok következetes is lenni. A Dakaron soha nem tudhatod, mikor történik valami nagy dolog, ezért szerintem az a fontos, hogy nagyon koncentrálj az itinerre és a navigációra. Végül úgy gondolom, hogy benne vagyok a játékban”

A ma negyedikként végző Skyler Howes:
„Nos, ma volt az első alkalom az életemben, hogy én nyitottam a pályát egy Dakar szakaszon. Jó érzés volt, és rendkívül büszke vagyok arra, ahogy navigáltam. Nem volt tökéletes, de nagyon jó munkát végeztem, és elégedett vagyok vele. Negyedikként indultam a pályán, és én értem célba először, szóval igen, ez egy nagyon klassz nap volt. A pálya szórakoztató volt.”

Daniel Sanders közel állt hozzá, hogy újabb szakaszgyőzelmet szerezzen ma a Dakaron, végül inkább a taktikai piknikezést választotta.
„Ma reggel volt egy nagyon gyors rész, majd szép dűnék következtek, amelyek nagyon-nagyon jók voltak. A végén végig nyomtam, és láttam, hogy nincs navigációs hibám. Közvetlenül a cél előtt leültem és piknikeztem egy kicsit, és vártam három percet. Tudtam, hogy az élen állhatok. Szóval megálltam három percre, amivel az ötödik lettem, így holnap nem én leszek az első a pályán. Okosan játszottam, mert holnap lesz a verseny leghosszabb szakasza, és szerettem volna egy kicsit hátrébbről indul, hogy aztán elkaphassam majd a srácokat elől. Nagy csatában vagyunk és úgy gondolom egyszer lassítani és taktikázni jó dolog volt. Jó lett volna egy újabb szakaszgyőzelem, de hosszú a verseny és nem csak azért vagyunk itt, hogy minden szakaszt megnyerjünk. Amikor elsőnek indultam 30 percet vesztettem, szóval igen, játszanunk kellett egy kicsit.”

Az első szakaszgyőzelmét szerző Joaquim Rodrigues:
„Nagyon-nagyon jó szakasz volt a mai. Kezdettől fogva jó ritmust tudtam felvenni. Szerencsére nem hibáztam, és minden tökéletes volt. Csak próbáltam nyomni és a motor is remek volt. A Hero nagy erőfeszítéseket tett a 2021-es év során, hogy az összes versenyző sok versenyen részt vegyen, és a motort is fejleszthesse. Így a versenyzőknek egy kis sivatagi és versenyidőt biztosítson. Határozottan segített, és kifizetődött. Ők erőfeszítéseket tesznek, mi pedig meghozzuk az eredményeket. Nagyon boldog vagyok az eredménnyel és az első győzelmemmel. Nagyon jól éreztem magam ma a motoron, gondoltam is rá, hogy Paulo itt motorozik velem” – utalt a 2020-as Dakar Rallyn elhunyt sógorára, Paulo Goncalvesre.