Skip to content
Főoldal / ORB / Salgó Rally: Vincze vezet az első kör után

Salgó Rally: Vincze vezet az első kör után

Salgó Rally 2023

Velenczei Ádáméknak hajtás gondja volt, míg László Martinék elgumizták magukat.

A Salgó Rally pénteki programjában Mátrakeresztes – Mátraszentimre, Mátraalmás – Szorospatak és Vizslás-Kazár-Somlyóbánya szakaszokat kell teljesítenie a HUMDA Országos Rally bajnokság mezőnyének.

A hazai pályán versenyző Vincze Ferenc és Percze Nándor a pénteki első kör mindhárom szakaszát megnyerte. Így 13,3 másodperc előnnyel vezetnek Turán Frigyes és Farnadi Ágnes előtt. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt úgy a negyedik, hogy Vizsláson gondjuk volt az első hajtással. Ők már 25,5 másodpercre vannak az élen állótól.

A negyedik és hetedik hely között nagy a csata, hét másodperc választja el őket egymástól. A Hyundaira váltó Német Gábor a negyedik Németh Gergellyel az oldalán. Őket Hadik András és Kertész Krisztián követi. Tőlük 0,6 mp-re van Bodolai László és Deák Attila. A hetedik Klausz Kristóf-Papp Tamás kettős az első és a második gyorson is kapott 10-10 másodpercbüntetést lassító miatt.

Az ERC után újra itthon versenyző László Martin és Berendi Dávid a 10. pozícióban van, miután elgumizták magukat. Lemaradásuk már 1 perc feletti. Előttük Osváth Péter és Adorján Szabolcs a nyolcadik, míg Ollé Sasa és a 28. születésnapját ma ünneplő Ollé Rebeka a kilencedik.

ORC-ben Bacsa Tamás és Hanyik Gergely vezet, a Molnár István-Fekete Zsolt és Marozsi Zsolt-Boros Máté párosok.

A Peugeot Kupában Határ Attila és Éhn Dániel 20 másodperc feletti előnnyel vezet Bertalan Márton és Paizs Róbert előtt. Berta László és Császár László a harmadik.

A Salgó Rally pénteki programjában délután újra ez a három gyors szerepel.