Skip to content
Főoldal / WRC / Sajtó: Tanak visszatér a Hyundaihoz

Sajtó: Tanak visszatér a Hyundaihoz

Tanak
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Thierry Neuville nyilatkozata is erre utalhat.

A 2019-es rally világbajnok Ott Tanak a tavalyi szezon végén távozott a Hyundai Motorsporttól és csatlakozott az M-Sport Ford World Rally Teamhez. Azonban úgy tűnik ez csak egyetlen szezonig tartott. A Dirtfish információi szerint az észt versenyző visszatér az alzenaui csapathoz jövőre.

A DirtFish egyik forrása szerint a közelmúltban történt vezetőségi változások álltak a lépés hátterében.

„Nézzétek meg a csapatot. Ez a Hyundai már nem a 18 hónappal ezelőtti Hyundai. A csapatfőnök személye megváltozott, és most FX (Demaison, technikai igazgató) ott van, hogy segítsen a mérnöki oldalon. Most már teljesen más a helyzet. Oké, nem arról van szó, hogy Andrea Adamo visszatér, de látjuk, hogy ő (Tanak) látja a változást, és ez elég ahhoz, hogy meggyőzzük őt, hogy újra a gyárba jöjjön.”

Közben Thierry Neuville a belga RTBF-nek nyilatkozott, ami szintén Tanak visszatérésére utal:
„Meg kell erősítenünk a csapatot. Valószínűleg egy másik versenyautó ismeretével fog visszatérni, és ez csak segíthet. Mindig is mondtam: ő volt a legkeményebb csapattársam, akit a legnehezebb volt legyőzni. Referencia volt számomra, lehetőséget adott arra, hogy időről időre felülmúljam magam.”

A csapaton belüli esetleges rivalizálásról bővebben szólva Neuville elmondta, hogy bízik a csapatvezetésben.
„Még ha a csapat együttműködése nem is volt mindig könnyű, Cyril Abiteboulnal az élen, ő játszani fog, és jó csapattárs lesz”.