Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Sainz szerint két csapat küzdhet a Dakar győzelemért

Sainz szerint két csapat küzdhet a Dakar győzelemért

Carlos Sainz Mini
Fotó: A.S.O/DPPI

A címvédő Carlos Sainz szerint a Bahrain Raid Xtreme csapat nem lesz harcban a győzelemért.

A Prodrive részéről David Richards még a nyáron azt nyilatkozta, csalódott lenne, ha az ellenfelek nem egy győzelemre esélyes csapatként tekintenének a Bahrain Raid Xtremere. Nos úgy tűnik a címvédő Carlos Sainz nem így gondolja, szerinte a Mini és a Toyota között fog eldőlni a győzelem.

„Szerintem a Mini és a Toyota lesz versenyben a győzelemért. Láthattuk a két Hail Bajan, hogy mennyit fejlődött az autójuk. A csata Nasserrel kemény lesz. A Bahrain Raid Xtreme autóit két remek versenyző, Loeb és Roma fogja vezetni. A Prodrive is bizonyította már, hogy tudnak győztes technikát építeni. Ugyanakkor nagyon nehéz nyerni az első versenyeden, bár nem mondom, hogy lehetetlen” – kezdte Sainz.

„Az első szaúdi Dakaron a második héten nagyon nagy volt az átlagsebesség. A szervezők hallgattak ránk és ez a mostani versenyre másképp lesz. A maratoni szakasz most még nehezebb lesz. Ugyanis csak a magaddal vitt kerekeket használhatod. Nekünk két pótkerekünk van. Ha a kamionról kapsz kereket az 15 perc darabjáért. Szóval óvatosnak és szerencsésnek kell lennünk, hogy ne kapjunk defektet” – zárta a spanyol.

Szerinted ki nyeri a január 3-15. között megrendezésre kerülő Dakart? Szavazni ITT tudsz.