Sainz szakaszt nyert, újra Loeb vezet az összetettben

Fotó: Peugeot Sport

A Dakar Rally és az Africa Race mai történéseinek az összefoglalója.
A mezőny ma az Uyuni-Salta szakasszal visszatért Argentínába. Egy 230 km-es szelektívet teljesítettek még Bolíviában, majd egy 80 km-es neutralizált rész után még 106 km volt a versenytáv.

A motorosoknál egy balesettel kezdődött a nap. A KTM-mel versenyző osztrák Walkner bukott és eltörött az egyik comb csontja. Gonqalves nyújtott neki segítséget, ezért jóváírnak majd neki 10 perc 53 másodpercet. Meo volt a leggyorsabb ma, őt Benavides és Rodrigues követte. Végül a motorosok számára félbeszakították a versenyt a rossz idő miatt.

Az autósoknál ismét Peugeot uralom volt, egész nap egymást váltogatták az élen. Ezúttal Sainz volt a leggyorsabb, idei első szakaszgyőzelmét gyűjtötte be. Mögötte Loeb végzett, Peterhansel negyedik lett. Al-Attiyah férkőzött be a Minivel a Peugeotok közé. Ezzel Loeb visszavette az összesítésben a vezetést. Somfaiék a CP1-nél a 69. helyen haladtak át.

A kamionosok állása a WP5-nél: Van Genugten vezet az Ivecoval Villagra és Mardeev előtt.

Az Africa Race mezőnye az utolsó előtti szakaszt teljesítette, az Akzsuzst–Saint-Louis közötti 208 km-es szelektívvel.

A motorosoknál az összetettben toronymagasan vezető Ullevalseter ma már vissza vett és csak harmadik lett. Agoskhov diadalmaskodott Hamardot megelőzve.

Az autósoknál a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettősnek mai is ékszíjat kellett cserélnie az Opel Mokkán. Ekkor megelőzték őket a kamionok, akikkel később nagyot meccsetek. Végül a 13. lett a magyar duó. Serradori nyert Choiseaut és Thomasset megelőzve. Az összetettben Shagirov örzi a vezetést Thomasse és Serradori előtt. Szalayék a 13. pozíciót foglalják el.

A kamionosoknál Kuprianov nyert, megelőzve csapattársát Shibalovot valamint Tomaceket. A versenybe visszaálló Kovácsék ötödikként teljesítették a távot.  Az összetettben Shibalov vezet Tomacek és Jacinto előtt. Kovácsék itt is az ötödik helyet foglalják el.