Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Sainz: Közel a megállapodás a Minivel

Sainz: Közel a megállapodás a Minivel

Fotó: Red Bull

A Matador Alonsoról is szót ejtett.

Carlos Sainz hasonló helyzetben találta magát, mint volt tavaly ilyenkor. A kétszeres Dakar-győztes szerette volna folytatni, de csak ütőképes technikával. Akkor tesztelte is a Toyotát is és a Minit is, végül az utóbbi mellett döntött.

Az X-Raid-del egy éves szerződést írt alá, a hosszabbítás lehetőségével. A határidőig azonban nem történt semmi. Most Carlos Sainz a Marca-nak elárulta, hogy „még nem hivatalos, de közel vannak a megegyezéshez.” (a Mini-vel -a szerk.) A hivatalos bejelentésre még néhány hetet kell várni. Azt is elismerte, hogy valóban kapcsolatban volt a Toyotával.

Az X-Raid késlekedését az okozhatta, hogy a hírek szerint nem volt biztos, hogy a BMW továbbra is támogatja a Dakar-projektet. Most úgy tűnik zöld utat adtak a folytatásnak.

Korábban felröppentek olyan hírek, hogy Carlos Sainz Fernando Alonso csapattársaként indulna Szaúd-Arábiában a 2020-as Dakar Rallyn. Még a hónap elején Carlos a következőket mondta ezzel kapcsolatban:
„Nagyon jó lenne, ha egy csapatban indulnánk, de a Toyota tűnik a legnehezebb lehetőségnek számomra. Ha valóban érkezik Fernando, akkor kötve hiszem, hogy a Toyota öt autót indítana: Al-Attiyahot, De Villierst, Ten Brinket, Fernandot és engem. „

A Német Formula-1-es futamon már terjed a pletyka, hogy Fernando Alonso és a Toyota megegyezett a 2020-as Dakart illetően és a bejelentésre is sor kerülhet az elkövetkező két hétben. Alonso a napokban osztott meg egy videót, ahogy egy kross-carttal murván edz.