Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Sainz kiesett

Sainz kiesett

Sebestyen_dakar_01.09 A mai nap tovább tizedelte a Dakar Rally mezőnyét. Roma előnye két percre csökkent Peterhansel előtt.
Sebestyénék a tegnapi szakaszt a 60. helyen fejezték be.
Az eddig remekelő Israel a mai szelektív 114. km-nél bukott. Szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. A motorosoknál Barreda Bort bizonyult ma a leggyorsabbnak, megelőzve Rodriguest és Desprest. Saghmeister Gábor a szakasz elején eltévedt. A WP8-nál a 80. helyen áll a szerb motoros. Laia Sanznak is gondjai voltak ma. Az eddig remeklő spanyol hölgy ma több mint 2 órát vesztett. Dési János az 58. helyen ért ma be.

Carlos Sainz a neutralizált részen szenvedett balesetet. Az SMG buggy csúnyán összetört, szerencsére a páros nem sérült komolyabban. Csak a Matadort kellett könnyebb sérülésekkel az antofagostai kórházba szállítani. Korábbi csapattársa, Al-Attiyah lett ma az első. Őt Peterhansel és Roma követi. Romanak az összetett beli előnye már alig több mint 2 perc. A WP6-nál a Sebestyén Séndor-Bognár József-Ungvári Miklós az 57. helyen áll az UNIQA Sandlander Team Toyotájával.
A mamutoknál a WP11-nél Loprais áll az élen a Tatraval, megelőzve Karginovot és De Rooyt.

Összetett állása 10 szakasz után:
Motorosok: 1. Coma 2. Barreda Bort 3. Viladoms … 49. Dési
Autósok: 1. Roma 2. Peterhansel 3. Al-Attiyah