Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Sainz elmagyarázza a nagy időveszteség okát

Sainz elmagyarázza a nagy időveszteség okát

Carlos Sainz-Lucas Cruz Dakar Rally 2021 3. szakasz
Fotó: DPPI/F. Le Floc'h

Carlos Sainz és Lucas Cruz a 2021-es Dakar Rally harmadik szakaszán 31 perc hátránnyal ért be.

Carlos Sainz és Lucas Cruz jól kezdett a harmadik szakaszon, de a 156 kilométernél eltévedtek, majd egy defektjük is volt.

„Ez egy meglehetősen bonyolult nap volt. Kár volt, mert jól teljesítettünk. De mindennek össze kell állnia, hogy egy jó szakaszt teljesítsünk. Ma a navigáció volt a gond” – kezdte Sainz.

„Elakadtunk egy ponton. Meg volt az útvonalpont (WP-a szerk.). Úgy gondoltuk kihagytunk más útvonalpontokat és zavartak voltunk azért is, mert azt gondoltuk, hogy az itiner másik útvonalpontján állunk. A valóság az, hogy a helyzet nem volt ennyire egyértelmű” – folytatta az El Matador.

„Az útvonalon haladtunk, amikor volt egy irányváltás és kissé balra fordultunk, de olyan balszerencsésen, hogy kihagytuk a következő útvonalpontot, amit érintenünk kellett volna. Ettől a ponttól kezdve nem értettem semmit, nem tudtam hol vagyok. Ezért követtük a nyomainkat visszafelé, hogy megtaláljuk hol is vagyunk. És amikor rájöttünk, mi a hiba, visszamentünk, érvényesítettük az előző pontot és folytattuk” – vette át a szót a navigátor.

Az összetettben ezzel a negyedik helyre csúsztak vissza, 33 és fél perc a hátrányuk a vezető Peterhansel mögött. Sainz is elismeri, így már nehéz lesz újra nyerni, annak ellenére, hogy még kilenc szakasz hátra van a versenyből.

„Elnézve a versenyt, félórás lemaradást behozni nehéz lesz. De ami minket illet le kell szegnünk a fejünket és menni előre.  Ami a stratégiát illeti, a verseny még mindig hosszú, és látnunk kell, mi történik a többiekkel különben nem tudunk behozni ekkora hátrányt. De a Dakar ilyen, minden megtörténhet az utolsó kilométerig. Most már csak mennünk kell előre és meglátjuk” – zárta Sainz.