Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Sainz: Defektek nélkül megnyerhettük volna a szakaszt

Sainz: Defektek nélkül megnyerhettük volna a szakaszt

Carlos Sainz Dakar Rally 2022
Fotó: Red Bull

A spanyol végül a harmadik lett a 2022-es Dakar Rally nyolcadik szakaszán három másodperccel lemaradva a harmadik helyről.

Carlos Sainznak is jól sikerült a 2022-es Dakar Rally mai napja, ahol negyedik lett. Lehetett volna még jobb is, ha nem kap defektet az 50. kilométernél, majd 80 kilométerrel a cél előtt. Végül három másodpercen múlt, hogy a három Audi RS Q e-tron szerezze meg az első három helyet.

„Remek nap volt az Audi számára, lehetett volna hármas győzelmünk, de így is fantasztikus nap. Mindenestere elégedett vagyok a nappal a tempónk miatt. A két lassú defekt nélkül meg is nyerhettük volna a szakaszt, jól ment, navigációs hibák nélkül” – kezdte az El Matador.

„Örülök ennek a szakasznak, mert ez egy igazi Dakar nap volt. Minden megvolt, és nagyon élveztem, nem volt gondunk a navigációval. Korábban mondtuk, hogy a második héten jobbak leszünk. Még négy nap van hátra, és a célom az, hogy egy jó második hetet teljesítsünk, hogy tartsuk a mostani tempót, és folytassuk a tanulást.”

„Mattias jó versenyző. Ez a második Dakarja és tavaly rengeteget tesztelt, így nem lepődtem meg a sikerén. Gratulálok az első szakaszgyőzelméhez!” – zárta Sainz.