Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Sainz aggódik a Mini megbízhatósága miatt

Sainz aggódik a Mini megbízhatósága miatt

Fotó: Red Bull

A kétszeres Dakar-győztes egy intenzív, nehéz Dakarra számít.

A 2018-as Dakar Rallyt még a Peugeottal nyerte meg Carlos Sainz. A francia gyártó kiszállása után csatlakozott az X-raid csapathoz (előtte a Toyotát is tesztelte). Az X-raid számára sem ismeretlen a Dakar-győzelem, 2012 és 2015 között sorozatban négyszer nyertek.

„Azt mondanám minden esélyünk meg van a győzelemre. Az első júniusi marokkói teszttől mostanáig hatalmasat fejlődött a Mini buggy, de szem előtt kell tartanunk, hogy ez egy elég friss autó, csak tavaly debütált a Dakaron.”-kezdte az Autosportnak Carlos Sainz. „Ez azt jelenti, hogy nincs annyi év fejlesztés mögötte, mint a Toyota vagy a négykerék-meghajtású Mini mögött. Akár tetszik, akár nem ez az, ami aggaszt engem – a megbízhatóság. Nem az elvégzett munka miatt, hanem a kevés versenytapasztalat miatt.”

Sainz arról is beszélt, hogy bár a 2019-es Dakar Rally rövidebb lesz, ugyanolyan nehéz versenyre számít, mint a korábbi években.

„Intenzív, nehéz Dakarra számítok.”-folytatta a spanyol. „Még ha rövidebb is lesz, közel 100%-ban dűnés részek lesznek, így egy 300 kilométeres szakasz 5 órát vesz igénybe és minden percben egy csapda fog leselkedni ránk. Minden nap minden kilométerén megtörténhet bármi, amíg nem vagy a célban nem lazíthatsz. Ha 20 perc előnyöd van az utolsó nap és dűnék vannak előtted, akkor nem lehetsz nyugodt. Sok meglepetés lehet idén, tavaly láttuk mennyire kemény volt Peru az első napokban.”