Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Sainz: A cél, hogy harcoljunk a győzelemért

Sainz: A cél, hogy harcoljunk a győzelemért

Sainz
Fotó: Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel

A spanyol megszerezné a 2023-as Dakar Rallyn az Audi első Dakar-győzelmét, de csapattársa sikereinek is örülne.

Az Audi Motorsport részlegének a vezetője, Rolf Michl azt mondta, a 2023-as Dakaron a céljuk a dobogós helyezés lesz. A csapat versenyzője, Carlos Sainz magasabbra helyezte a lécet, ő a győzelemért megy az Audi RS Q e-tron E2-vel.

„Logikusan nagyobb ambíciókkal várjuk ezt a Dakart mint 2022 januárjában. Tavaly egy kicsit kevés volt az idő, annak ellenére, hogy nagyszerű munkát végeztünk a járművünkben lévő összes összetett technológiával. Idén már magára a Dakarra és az októberi Marokkó Rallyra is bele tudtuk tenni a kilométereket az autóba, így jobban felkészültünk. A cél az kell, hogy legyen, hogy harcoljunk a győzelemért. Három olyan pilótánk van, akik képesek lesznek nyomást gyakorolni a versenytársakra, és az Audi csakis a győzelemért való küzdelemre gondolhat” – kezdte Sainz a Dakar Rally hivatalos honlapjának.

„Szeretnék január 15-én a dobogó legfelső fokára állni, de biztos vagyok benne, hogy ha valamelyik csapattársamnak sikerül, mindannyian nagyon örülni fogunk. Minden munkát elvégeztünk, amit kellett. De nyilvánvalóan még mindig 100 kilóval nehezebbek vagyunk, mint a konkurencia, és ez meg is látszik. A felkészülésünk azonban sokkal jobb volt, mint 12 hónappal ezelőtt. Kifinomultabb a beállításunk, és reméljük, hogy elég erősek és megbízhatóak leszünk ahhoz, hogy ne legyenek mechanikai problémáink, ami elengedhetetlen, ha a Touaregért (A dobogósoknak járó kupát hívják így – a szerk.) harcolunk” – zárta az El Matador.

Szerinted sikerül Sainznak nyernie a 2023-as Dakar Rallyn? Szavazz ITT a győztesre.