Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera: Olyan érzés, mintha csak a következő versenyre mennénk

Rovanpera: Olyan érzés, mintha csak a következő versenyre mennénk

Toyota WRC Rallye Monte-Carlo
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Toyota Gazoo Racing előzetese a Monte előtt.

A csapatvezetővé előlépett Jari-Matti Latvala szerint a Toyota Gazoo Racing jól felkészült a csütörtökön kezdődő Monte-Carlo Rallyera. A finn kiemelte, hogy tavaly mindhárom versenyző számára új volt a Yaris WRC, Sébastien Ogier és Elfyn Evans ennek ellenére harcban volt a győzelemért. Most, egy év tapasztalatával a hátuk mögött még erősebbek lehetnek – immár az új Pirelli gumikon.

Sébastien Ogier: „Mindenki tudja, hogy a Monte-Carlo Rallye az a verseny, amit leginkább szeretnék megnyerni (A versenynek otthont adó Gapben született – a szerk.). De ez az a rally, amin nagyon alázatosnak kell lenned, mert mindig kihívást jelent a feltételekkel, és igazán ügyesnek kell lenni a megnyeréshez. Idén más lesz az érzés: mindig sokan szurkolnak nekem, de még akkor is, ha fizikailag nem lesznek ott a pálya szélén, biztos vagyok benne, hogy a rajongóim a tévé elől szurkolnak majd, és megpróbálom boldoggá tenni őket. Jobban felkészültem erre a szezonra, hogy néhány rally-t már teljesítettem a Yaris WRC-vel, és ez nagyobb önbizalmat ad. Ennek ellenére alkalmazkodnunk kell az új abroncsokhoz, különösen a Montén, amikor nagyobb csomag áll rendelkezésünkre, mint bármely más versenyen. De várom, mert számomra ez érdekes a rallyban: megpróbálni a legjobb gumi stratégiát kitalálni, és a lehető legjobban használni.”

Elfyn Evans: „Ez egy erős első év volt számomra a csapattal 2020-ban. Most, 12 hónappal később, kicsit jobban ismerem a környezetemet, és ennek meg kell könnyítenie az év kezdetét. Van néhány klasszikus a naptárban, amelyek mindig felkeltik az érdeklődésedet, a Monte-Carlo Rallye nyilvánvalóan ilyen. Általában a szakaszok nagyon szépek, és nagyon élvezem a vezetést, de természetesen a körülmények meglehetősen megnehezíthetik – különösen, ha sötét van, hó és jég van, és nagyon nehéz megítélni, hogy mennyi a tapadás. Az új Pirelli gumikkal való tesztelés során két egészen különböző napom volt a feltételeket illetően, és jó volt felfedezni a különféle lehetőségeket, amelyek ezen a versenyen előfordulhatnak.”

Kalle Rovanpera: „Ez egy nagyon rövid holtszezon volt, alapvetően olyan érzés, mintha csak a következő versenyre mennénk, nem mintha új szezont kezdenénk. Sokat tanultam tavaly, de a szezon túl rövid volt, és még mindig nem mentem túl sokat az autóval. Remélem, hogy sokkal többet tudunk menni ebben az évben, és akkor többet tudunk javulni. A Monte-Carlo Rallye mindig is a naptár legtrükkösebb versenye volt. Remélhetőleg egy hiba mentes versenyünk lesz és jó eredményt tudunk elérni.”