Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera nyerte a Horvát Rallyt, két magyar győzelem is született

Rovanpera nyerte a Horvát Rallyt, két magyar győzelem is született

Horvát Rally 2022 Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

László Zoltán és Bútor Róbert is megnyerte a kategóriáját Horvátországban.

A vasárnapi harmadik (összességében az utolsó előtti) szakasz szó szerint vízválasztónak bizonyult a Horvát Rallyn. Ugyanis megérkezett az égi áldás, Ott Tanak és Thierry Neuville az esőgumikra szavazott, míg Kalle Rovanpera keresztben használta az esőgumit és a slick gumit. Előbbi bizonyult a jó döntésnek, Tanak közel fél perccel ment jobbat Rovanperanál, amivel az összetettben is az élre állt 1,4 másodperces előnnyel. Neuville pedig a harmadik helyre lépett előre a rosszul gumizó Craig Breennel szemben.

A Power Stagen Rovanpera 5,7 mp-vel ment jobb időt Tanaknál, így 4,3 mp-vel a finn versenyző nyert. Rovanpera sorozatban második győzelmét ünnepelhette. A Hyundai pedig egy kettős dobogóval feledtette a Montés fiaskót. Elfyn Evans lett az ötödik, megelőzve Takamoto Katsutat.

A pontszerzők sorát a WRC2 élmezőnye zárta Yohan Rossel, Kajetan Kajetanowicz, Emil Lindholm és Nikolay Gryazin sorrendben.

A mai első gyorson búcsúzott baleset miatt a WRC3 Open addigi éllovasa, Sami Pajari. Ezzel László Zoltán és Kürti Tamás állt az élre, amit meg is őriztek a végéig, így megnyerték a versenyt.

RC4-ben vasárnap is minden szakaszt megnyert a Bútor Róbert-Tagai Róbert kettős. A magyar páros ezzel közel hat perc előnnyel nyert, úgy hogy mindössze egy olyan szakasz volt, amin nem ők autózták a legjobb időt.

A 2022-es Horvát Rally végeredménye IDE kattintva megtekinthető.