Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera növelte előnyét, alig maradt talpon autó

Rovanpera növelte előnyét, alig maradt talpon autó

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A négy Toyota az első négy helyen, a többiek sehol. A Szafari Rally szombati versenynapjának az összefoglalója.

Kalle Rovanpera 40,3 másodpercre növelte az előnyét a Szafari Rally szombati napján. A finn mögé csapattársa, Elfyn Evans jött fel a második helyre. A harmadik helyen is egy toyotás versenyző, Takamoto Katsuta található. A japán a második helyről kezdhette a napot, délelőtt óvatos volt, az utolsó gyorson pedig volt egy defektje. Sébastien Ogier újabb másfél perc lemaradással a negyedik.

Thierry Neuville délelőtt még nyert két gyorsot, délután már az első gyorson lebontotta a Hyundai i20 N Rally1 elejét. Az utolsó gyorson pedig fának ment, így nem tudta befejezni a szakaszt. A belga a szuperrallyval az ötödik helyről várhatja a vasárnapi hat külön próbát, a hátránya közel 11 perc. Mögötte Oliver Solberg tanyázik.

A szintén szuperrallyzó Craig Breen közel 19 perc lemaradással a hetedik. Ma előbb egy defektje volt, majd kisebb technikai gond is hátráltatta. Jourdan Serderidis a nyolcadik, akit a WRC2 éllovasa, Kajetan Kajetanowicz követ. Az utolsó gyorson jött fel a tizedik helyre Sébastien Loeb. A francia az utolsó gyorson kapott defektet és a felfüggesztés is megsérült a Pumán.

Ott Tanak a szombati második gyorson esett ki kardán törés miatt. Az észt a szuperrallyval a 11. helyen van.

Nem volt jó napja az M-Sport fiataljainak. Gus Greensmith már a mai elsőn borult. A következő gyorsot még teljesítette, de utána kiállt. Adrien Fourmauxnak is az első gyors jelentette a nap végét. Előbb egy defektje volt, amit kicseréltek, majd eltört a felfüggesztés egy sziklás részen. A szakaszt még befejezte, de nem tudta folytatni a Szafari Rallyt.

WTC Szafari Rally 2022 állása a szombati nap után ITT megtekinthető.