Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera: Nem hiszem, hogy a hétvégén világbajnok leszek

Rovanpera: Nem hiszem, hogy a hétvégén világbajnok leszek

Kalle Rovanpera Akropolisz Rally
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Kemény pénteki napra számít a bajnokságot vezető finn, ugyanakkor kis esélyt lát csak rá, hogy már az Akropolisz Rallyn világbajnok legyen.

Kalle Rovanpera már az Ypres Rallyn világbajnok lehetet volna, azonban ez elmaradt korai bukása után. A hétvégi EKO Akropolisz Rallyn ha 18 ponttal többet szerez legközelebbi riválisánál, Ott Tanaknál, akkor bebiztosítja a világbajnoki címét.

A Toyota Gazoo Racing versenyzője, azonban úgy véli elég kicsi az esélye, hogy világbajnokként távozzon Görögországból.
„Nem bánnám, ha már itt világbajnokok lennénk, de úgy tűnik ez nem fog ilyen könnyen megtörténni itt. Természetesen a legjobbunkat fogjuk nyújtani és reméljük jó versenyünk lesz” – kezdte a Motorsport.com-nak.

Rovanpera a tavalyi Akropolisz Rallyt megnyerte, pályafutása második WRC futamgyőzelmét szerezte ezzel. Idén annyival nehezebb dolga lesz, hogy pénteken ő rajtol elsőnek és rá vár a takarítás. Ráadásul a tavalyi pályákból csak négyet használnak és pénteken nincs nap közben szerviz sem.

„Úgy gondolom az első nap nagyon trükkös lesz számunkra, úgy hogy mi kezdjük a táncot. Elég keményen kell majd nyomnunk, hogy a tempónkban maradjunk, szóval ez a tervünk, hogy megpróbáljunk harcban maradni pénteken. Úgy tűnik, hogy itt tényleg alaposan meg kell tervezni, hogy mit csinálsz, és vigyázni kell az autóra és a gumikra is a kemény körülmények között. Nem lesz könnyű dolgunk.”

Rovanpera a ma délelőtti shakedownon a hatodik időt érte el, 1,7 másodperccel lemaradva a legjobb időt elérő Ott Tanaktól.