Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera: Legalább Mexikóban nem kell takarítanunk

Rovanpera: Legalább Mexikóban nem kell takarítanunk

Rovanpera Svéd Rally
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A nehézségek ellenére úgy látja elég jól sikerült a Svéd Rally és ennek lesznek előnyei a Mexikó Rallyn.

Kalle Rovanpera megnyerte a vasárnapi első gyorsaságit, amivel 1,1 másodpercre közelítette meg a harmadik helyezett Thierry Neuvillet. A finn versenyzőnek az utolsó előtti gyorson azonban nem volt meg a tempója, 6 mp-t kapott a szakaszt a legjobb idővel teljesítő belgától. A Power Stagen ismét a toyotás volt a jobb, de nem tudta ledolgozni a hátrányát, és a negyedik helyen végzett.

Két verseny után Rovanpera neve mellett 38 pont van, amivel a második a bajnokságban. A 41 pontos Ott Tanakra vár a takarító szerep a Mexikó Rallyn.

„Elég nehéz hétvége volt, de a végén elégedettek lehetünk. A pénteki nyitónapon több mint 30 másodpercet vesztettünk csak egy trükkös szakaszon, amit kétszer is teljesítettünk, és a célban 25 másodperces hátrányban vagyunk, szóval a körülményekhez képest elég jól teljesítettük a versenyt. Vasárnap reggel az első szakaszon rögtön jó időt tudtunk menni, és Thierryvel harcolhattunk, de a második szakaszon nem volt meg a tempó az autóval az ilyen murvás körülmények között. Egész hétvégén keményen hajtottunk, de amikor másodjára mentünk át egy szakaszon nem jöttek az idők. Legalább Mexikóban nem kell takarítanunk az utat, és remélhetőleg jó versenyt futunk.”

A rally világbajokság harmadik versenyét, a Mexikó Rallyt március 16-19 között rendezik.