Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera és Lappi azonos tempót diktált a mexikói shakedownon

Rovanpera és Lappi azonos tempót diktált a mexikói shakedownon

Rovanpera Mexikó shakedown
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Kezdetét vette a Mexikó Rally, az idei első murvás verseny a rally világbajnokságon.

Kalle Rovanpera és Esapekka Lappi azonos időt mentek az 5,52 km-es Llano Grande shakedown szakaszon. A címvédő Rovanpera, aki egy Toyota GR Yaris-t vezetett, úgy tűnt, hogy a bemelegítést megnyeri, miután a harmadik és egyben utolsó körében az élen végzett. Lappi azonban, a Hyundai i20 N Rally1-el még egy negyedik kört is teljesített, és ezzel beérte honfitársát.

A Mexikó Rally hatszoros győztese, Sébastien Ogier lett a harmadik. Dani Sorod negyedikként zárt, megelőzve Elfyn Evanst. A hatodik Thierry Neuvillet a bajnokságot vezető Ott Tanak követi. Az észt mögött csapattársa, Pierre-Louis Loubet a nyolcadik. Takamoto Katsuta lett a kilencedik.

„Az történt, amire számítottunk. Nagyon csúszós volt az első menet, nem volt túl tiszta a vonalvezetés. Az biztos, hogy sokat fogok szenvedni (a rajt helyem miatt). Holnap biztosan nehéz dolgunk lesz. Még ha Ott előttünk is van, akkor sem lehet majd mindig követni a nyomát, mert csak egyetlen autóról van szó” – értékelt Rovanpera, aki Tanak mögött másodikként indul holnap.

„Ez egy jó shakedown volt. A második és harmadik körben kipróbáltunk néhány dolgot, ami nem igazán vált be, így a negyedik futásra visszatértünk az eredeti beállításokhoz, ami jónak bizonyult” – tette hozzá a shakedown végén Lappi.

WRC Mexikó Rally 2023 shakedown eredmények megtekinthetők ITT.