Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera az utolsó gyorson állt az élre

Rovanpera az utolsó gyorson állt az élre

Rovanpera Észt Rally
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az Észt Rally pénteki napjának az összefoglalója. Van, aki pozitív COVID tesztje miatt nem folytathatja a versenyt.

Jól kezdte az Észt Rally pénteki napját Elfyn Evans, az első öt gyorsot megnyerte és közel 20 másodperc előnyt autózott ki Kalle Rovanpera előtt. Utána a finn is nyert két szakaszt, amivel ledolgozta a hátrányának a felét. A mai utolsó gyorson Rovanpera leiskolázta a mezőnyt. A 6,7 kilométeres szakaszon 14,2 mp-t adott a második időt elérő Thierry Neuvillenek. Evans ráadásul a bokrokban is járt, így a második helyre csúszott vissza összetettben.

A hazai versenyén induló Ott Tanak a harmadik. Volt egy 10 mp-s büntetése, mert nem elektromos üzemmódban közlekedett egy erre kijelölt szakaszon. Esapekka Lappi a negyedik. Thierry Neuville a verseny előtt azt mondta a harmadik hely lehet elérhető számára reálisan. Jelenleg az ötödik, miután saját bevallása szerint nincs meg a kellő önbizalma. Adrien Fourmaux követi, aki mögött Takamoto Katsuta található. Az utolsó gyorson csúszott vissza a hatodikról a kilencedikre Pierre-Louis Loubet miután elvesztette a tapadást az autóján.

Oliver Solbergnek előbb egy defektje volt, majd eltalált valamit és a szervó is elment az autóból. Majd az IE-ből való késésért is büntetést kapott, így a hátránya már 12 perc feletti.
Craig Breen az ötödik helyről kezdte a negyedik gyorsot, ahol egy balkanyarban túl nagy volt a tempó és lecsúszott az útról. Megsérült a Ford kormányzása, így nem tudta folytatni. Holnap szuperrallyval visszaáll.

Hayden Paddon 2019 után először indult újra WRC futamon. A délelőtti kör után a nyolcadik helyen állt a WRC2-ben. Az első hírek arról szóltak, hogy technikai hiba miatt nem tudja folytatni az Észt Rallyt. A közösségi médiába közzé tett posztja szerint már tegnap este is rosszul érezte magát, akkor negatív lett a tesztje. Ma a délelőtti kör utáni szervizben ismét csináltak nála COVID tesztet, ez már pozitív lett, így nem folytathatja a versenyt.

WRC Észt Rally állása a pénteki nap után megtekinthető ITT.