Skip to content
Főoldal / WRC / Rovanpera átvette a vezetést a Portugál Rallyn

Rovanpera átvette a vezetést a Portugál Rallyn

Kalle Rovanpera WRC Portugál Rally 2022
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull

A superrallyzó Sébastien Ogier és Sébastien Loeb sem tudta befejezni a napot. A szombati események összefoglalója.

13,6 másodperces hátránnyal kezdte a Portugál Rally szombati napját Kalle Rovanpera. A délelőtti kör végére még növelni tudta előnyét csapattársa, Elfyn Evans. Így a finn 18,4 mp lemaradással várta a délutáni négy gyorsot. Eddigre megérkezett az ígért eső, ami az első kettőn még csak szemerkélt, de a közel 38 kilométeres gyorson eleredt rendesen az első négy rajtoló után.

Evans az esőben egy tempós kanyarban hatalmasat mentett, azonban a bajnokságot vezető finn 13,9 mp-vel jobbat ment nála. Ezzel Evans visszacsúszott a második helyre, ami nem változott az utolsó gyorson sem. 5,7 másodpercet kell ledolgoznia a holnapi öt gyorson, hogy megnyerje a Portugál Rallyt.

A harmadik helyre Takamoto Katsuta lépett előre. A negyedik helyre visszacsúszó Dani Sordo reggel a tapadásra panaszkodott. Thierry Neuville a tegnapi gondjai után ma az ötödik helyre jött fel. A mögötte található Craig Breen a szombati első körre keményeket rakatott előre, amit végül nem talált jó döntésnek. Délután pedig volt egy defektje.

Pierre-Louis Loubet délelőtt kétszer is megpördült, valamint ő sem találta jó döntésnek a kemény gumikat. Így a hetedik helyről várja a 2022-es Portugál Rally zárónapját. Ott Tanak mögött Adrien Fourmaux van, neki délelőtt volt egy defektje, amit ki is cserélt a pályán.

Az első tízet a WRC2 éllovasa, Teemu Suninen zárja. Előnye fél perc Yohan Rossellel szemben, akit közel 2 perc hátránnyal Kajetan Kajetanowicz követ.

A mai második szakasz véget vetett mindkét Sébastien mai napjának. Ogier lecsúszott az útról, míg Loebnek technikai gondja volt.

A Portugál Rally állása a szombati nap után ITT érhető el.