Skip to content
Főoldal / DTM / Rast ismét nyert, szoros a bajnokság

Rast ismét nyert, szoros a bajnokság

Fotó: DTM

A DTM vasárnapi nürburgringi versenyének az összefoglalója.

René Rast ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta. Ma ismét az első rajtkockából indult és ismét győzelemre váltotta. De haladjunk szépen sorjában. A rajtnál Auer és Glock is megelőzte a második helyről induló Paffettet. A harmadik körben Glock megpróbálta az első kanyarban megelőzni Auert, de végül csak kiforgatta az osztrákot. Glock boxutca áthajtásos büntetést kapott, ezzel mindketten a mezőny végén landoltak. Nem sokkal később Paffett támadta Rastot, de ahogy tegnap sem, úgy ma sem talált fogást a címvédőn.

A 18. körben Rast letudta a kötelező kerékcserét, majd két körrel később érkezett Paffett is. Neki nem sikerült jól a csere, gond volt a jobb hátsó keréknél, majd a gyorsító sávban haladó autókra kellett várnia, visszacsúszott a középmezőnybe. Végül pár előzést bemutatva ötödikként ért be. Di Resta lett a második Rast mögött. Legjobb BMW-sként Marco Wittmann állhatott a dobogó alsó fokára. Rast lett az első versenyző, aki az egy hétvégén maximálisan megszerezhető 56 pontot megszerezte.

A bajnokság ezzel nagyon szorossá vált. Továbbra is Paffett vezet a 206 pontjával. Tőle két ponttal van lemaradva Di Resta. Rast a hétvégén aratott két győzelmével a harmadik helyre jött fel, hátránya azonban 57 pont.
Folytatás szeptember 21-23. között Ausztriában a Red Bull Ringen.

DTM Nürburgring vasárnapi verseny végeredménye: