Skip to content
Főoldal / Rallycross / Rallycross Eb-re készül a magyar bajnok

Rallycross Eb-re készül a magyar bajnok

Fotó: DuEn
Fotó: DuEn

Lukács Kornél „Csucsu” 2020 rallycross bajnoka idén világversenyekre készül.

Csucsu 2017-ben első magyar versenyzőként indult a rallycross világbajnokságon és 2018-ban az Eb-n is indult.
A covid, ahogy átírta több verseny és versenyző életét, úgy Csucsuét is, ezért tavaly a hazai pályákat választotta. Ő az az egyetlen versenyző, aki három kategóriában is, raliban, rallycrossban és gokartban is versenybe szállt.
Az idei szezonban nemzetközi versenyekre készül.

 Csucsu: „2020-ban egy hétvégére esett rali és rallycross versenyeknél a rallycrosst választottam, hogy  megszerezhessem a bajnoki címet. Ezen felbuzdulva szeretnék újra nemzetközi vizekre evezni és újra nemzetközi mezőnyben megmérettetni magam. Már felvettem a kapcsolatot a potenciális csapatokkal és szeretnék Eb-n indulni,  és vb-futamokban is gondolkodom.”

Kérdésünkre, hogy elektromos hajtású autóval tervez-e, elmondta, hogy korábban Manfred Stohl meghívására volt szerencséje elektromos autót tesztelni, a jövőben természetesen efelé is kacsintgat.

MNASZ Év autósport fotója – Csucsu bukkanója lett a közönség kedvence

 Az MNASZ pályázatot hirdetett az akkreditált fotósok részére a 2020-as évben elvégzett munkájuk elismeréséért. A pályázatra csaknem 100 pályamű érkezett, melyek közül a szakmai zsűri Sári Péter fotós képét választotta az Év Autósport Fotójának. A nyertes képen a többszörös historic bajnok Wirtmann Ferenc – Kerekes József páros látható a Vértes Rally-n, melyet a duó meg is nyert. A közönség is voksolhatott a képekre az MNASZ közösségimédia-felületén. A közönségszavazással járó díjat Izsó Krisztián képe nyerte, melyen Lukács Kornél és Tóth Imre látványosan ugrat az évzáró Mikulás Rally-n.