Skip to content
Főoldal / ERC / Rally Hungary: Griebel és az amerikai Johnston is indul

Rally Hungary: Griebel és az amerikai Johnston is indul

Fotó: ERC

Újabb két külföldi indulóra derült fény.

Szeptember végén mi is érdeklődtünk Marijan Giebelnél, hogy indul-e a Rally Hungaryn. Akkor azt válaszolta, hogy nem. Az utolsó pillanatban azonban kapott egy lehetőséget a Toksport WRT csapattól. A Toksport WRT 2 ponttal van lemaradva a csapatbajnokságban a Sainteloc Junior Team mögött. A német versenyző feladata, hogy segítse a csapatot a csapat bajnoki címért folytatott küzdelemben.

A kétszeres ERC Junior bajnok Marijan Griebel egy Peugeot 208 R2-vel fog indulni Nyíregyházán. Alex Rath lesz a navigátora.

„Egyetlen métert sem mentem még a Peugeot 208 R2-vel. Sok tapasztalatom van az Opel Adam R2-vel, versenyeztem a DS3 R3-al és a Clio R3-al, de a Peugeottal sosem. Lesz egy rövid tesztünk a verseny előtt, remélem gyorsan megszokom az autót. A célom természetesen, hogy segítsem a Toksportot, egy dobogó az ERC3-ban azt hiszem nagy segítség lenne.”-mondta Marijan Griebel.

Az amerikai Sean Johnston második évét tölti a rallyban. Idén az ERC3-ban és a JWRC-ben volt érdekelt. A Rally Hungaryn azonban már egy Citroen C3 R5-tel indul, Alex Kihurani fogja az itinert diktálni számára. Johnstonnak ez lesz élete első versenye R5-össel.

Az amerikai páros a Saintéloc csapat autójával indul Nyíregyházán. A múlt hétén Franciaországban volt egy tesztjük, ahol csapattársuk, Alexey Lukyannuk látta el őket tanácsokkal.

„Mindig is az volt a terv, hogy R5-re váltsunk, de csak találgattunk mikor fog bekövetkezni. A cél, hogy jövőre minél több versenyen induljunk R5-tel, természetesen ez a költségvetés függvénye. Hálás és izgatott vagyok, hogy a szponzorunk, a Driscoll a Wales Rallyen elért dobogó után lehetővé teszi ezt számunkra.”-mondta Johnston, aki Németországban él és a GT valamint a sportautózás után váltott rallyra.

„Ha az első tízben végeznénk az nagyszerű lenne, de az első versenyünkön R5-össel a reális cél, hogy befejezzük a versenyt, minden más csak bónusz. Lukyanuk mondta, hogy az első aszfaltos versenyén az R5-tel 3 másodperccel volt lassabb kilométerenként az élmenőknél, de a verseny végére ez egy másodpercre csökkent.”-zárta a gondolatait az amerikai.