Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Rákot diagnosztizáltak a Dakar-győztes Nani Romanál

Rákot diagnosztizáltak a Dakar-győztes Nani Romanál

Nani Roma BRX
Fotó: Julien Delfosse / DPPI

A spanyol versenyzőre kemoterápia, majd műtéti beavatkozás vár, a prognózis jó.

A Bahrain Raid Xtreme pilóta közösségi médián keresztül közzétett közleményében azt mondta, hogy a rák „kezelhető”, és a prognózis jó. Várhatóan legfeljebb hat hónapig lesz távol a versenyzéstől, így biztosan nem indul júniusban az Andalúz Rallyn.

A diagnózisáról Roma így nyilatkozott: „Néhány nappal ezelőtt fájdalmat éreztem a hátamban, és bementem a kórházba, ahol daganatot találtak a szervezetemben. Nehéz volt, amikor meghallottam ezt a szót, de ez a valóság. Utána az orvos mindent kielemzett, és végül is ez egy probléma, aminek van megoldása. Most néhány hónapot a versenyautón kívül fogok tölteni, versenyen kívül, és küzdők a probléma ellen.”

Roma hamarosan elkezdi a kemoterápiát majd műtéti beavatkozáson esik át. A kétszeres Dakar-győztes spanyol ennek ellenére folytatni fogja az edzésprogramját csapatával és orvosaival közösen.

„A terv az, hogy továbbra is keményen edzünk, harcoljunk a rák ellen a kemoterápia előtt és után, hogy megpróbáljunk a lehető legjobb formában érkezni. Ez az élet, és az életben néha vannak rossz meglepetések, de ez a valóság. Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, a szponzoraimnak, az orvosoknak és a családomnak. Jó helyen vagyunk; a legjobb technológiával rendelkezünk erre a rák kezelésére. Ez azt jelenti, hogy nagyon optimisták vagyunk, és visszajövök.”

Roma 2004-ben motorral nyerte meg a Dakar Rallyt, majd autóra váltott. 2014-ben a Minivel is csúcsra ért. A kezdetektől a Bahrain Raid Xtreme csapat tagja, 2021-ben az ötödik lett.