Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Quintero: Az utolsó 150 km-t teljesen fék nélkül tettük meg

Quintero: Az utolsó 150 km-t teljesen fék nélkül tettük meg

Seth Quintero Dakar Rally 2022
Fotó: Red Bull

Ennek ellenére megszerezte a hatodik szakaszgyőzelmét a 2022-es Dakar Rallyn. Kiszemelt egy rekordot, mit szeretne megdönteni.

Seth Quinteronak már nincs esélye megnyerni a 2022-es Dakar Rally-t, miután a második szakaszon rengeteg időt vesztett műszaki hiba miatt. Azon a szakaszon kívül az összes szakaszt megnyerte eddig az idei versenyen, beleértve a kvalifikációt is.

„Biztosan ez volt a legfélelmetesebb vezetésem, amit valaha csináltam. A szakasz szuper szórakoztató és szupergyors volt, de sajnos pont a tankoláskor mikor kiszálltunk, láttuk, hogy mindenhol fékfolyadék van. Tankolás után néhány kilométerrel elvesztettem a fékeket. Tehát az utolsó 150 km-t teljesen fék nélkül tettük meg. Fék nélkül átmenni a dűnéken elég ijesztő volt. Valahogy sikerült, és úgy tűnik, megszereztük a győzelmet, ami teljesen őrült dolog, fékek nélkül” – értkelt a pénteki szakasz céljában a Red Bull Off-Road Junior Team versenyzője.

Quintero miután már nem nyerheti meg az idei Dakart, talált magának új célt. Szeretné megdönteni az egy verseny alatt szerzett legtöbb szakaszgyőzelem rekordját.
„Ez volt a hatodik. Nyomjuk tovább, hogy szerezzünk még néhányat. Azt hallottam, hogy a rekord tíz volt egy tizenhét szakaszon át tartó Dakaron, tehát nehéz lesz megdönteni a tízet egy tizenkét szakaszos Dakaron, de megpróbáljuk!”

„Úgy gondolom, hogy Dennis és én nagyon sok időt fektettünk a tavalyi évbe azzal, hogy hónapokat töltöttünk távol otthonról azért, hogy felkészüljünk erre a Dakarra. Nagyon boldog vagyok, hogy megmutatkozik ennek az eredménye. Sajnos kiestünk az összesítésből, de remélhetőleg továbbra is megszerezzük a szakaszgyőzelmeket, és jól érezzük magunkat. A fékek elvesztése mellett, úgy gondolom, hogy úgy ötven kilométerrel a vége előtt eltörtük a hátsó differenciálművet, így végül kétkerék-meghajtással értünk be” – zárta a hatodik szakasz értékelését a 19 éves Quintero.

Seth Quintero nevéhez már fűződik egy rekord. Első Dakarján 2021-ben megnyerte a hatodik szakaszt, amivel ő lett a legfiatalabb szakaszgyőztes.