Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Prokop és Ourednicek egy csapatban vág neki a Dakarnak

Prokop és Ourednicek egy csapatban vág neki a Dakarnak

Hogy honnan jött az ötlet és mi a céljuk? A cikkből kiderül.

A 2018-as Dakar Rally 10. szakaszán a cseh Tomas Ourednicek vontatta be honfitársát, Martin Prokopot (itt megtekinthető videón), megmentve ezzel Prokop versenyét, aki végül a 7. helyen fejezte be a versenyt. „Közvetlenül a verseny után megfogalmazódott bennem, hogy a még jobb helyezések eléréséhez szükség van még egy autóra a csapatban, hogy könnyebben átvészeljük az olyan helyzeteket, mint amilyen ez volt. Tomas volt az egyetlen, aki megállt segíteni, amikor megállt a generátorunk. A 2019-es versenyre építettünk egy újabb evolúciót a Ford F-150-ből, így a sokat bizonyított Shrek (így hívja Prokop az autóját-a szerk.) elérhető egy második páros számára.”-mondta Martin Prokop.

Tomas Ourednicek a 19. helyen zárta az idei Dakart. A Marocco Desert Challenge első szakaszán 180 km/órás tempónál buktak és az autó kilencszer fordult  át tetőn. Szerencsére a páros néhány horzsolással megúszta a dolgot. Az autóról ugyanez nem volt elmondható. A versenyzők készen álltak a 2019-es Dakarra, de versenyautójuk még nem volt. „Elkezdtük újjáépíteni az autót, de csak a váltót és a roncs néhány darabját tudtuk felhasználni. Motorunk is van, de még nem próbáltuk ki.”-kezdte Tomas Ourednicek.

Év közben többször beszélt Prokop csapata Ourednicekkel, de ő a saját csapatával képzelte el a folytatást. Prokop csapata, az MP-Sports több más versenyzőt is megkeresett, de egyikük sem akart Prokop hátvédje lenni. Végül Ouredniceknek tettek egy olyan ajánlatot, amit nem tudott kihagyni. „Martin egy nagyon jó és tapasztalt versenyző, nagyon jó csapatot hozott lére. Az ajánlatot, hogy csapattársaként induljak a 2019-es Dakar Rallyn nem tudtam figyelmen kívül hagyni. Nyilvánvalóan az elsődleges feladatom Martint segíteni és biztos, hogy sikeresek lehetünk együtt.”-folytatta Ourednicek.

S, hogy mi a céljuk? Nyilván egy újabb top 10-es helyezés.

Martin Prokop új autója (Forrás: Martin Prokop Facebook)