Skip to content
Főoldal / ERC / Pontus Tidemand visszatér az Eb-re

Pontus Tidemand visszatér az Eb-re

Pontus Tidemand
Fotó: M-Sport

A svéd versenyző egy Ford Fiesta Rally2-vel száll harcba a bajnoki címért.

Az MRF Tyres színeiben tér vissza Pontus Tidemand a Rally Európa-bajnokságra. Tidemand és az indiai márka együttműködése sikeres múltra tekint vissza, amely 2015-re nyúlik vissza, amikor a svéd egy Skoda Fabia S2000-essel indult az Asia Pacific Rally Cupon. A bajnokságot uralta, a hat fordulóból ötöt megnyert, és ezzel megszerezte a bajnoki címet.

Azóta Tidemand 2017-ben megszerezte a WRC2-es bajnoki címet, majd 2019-ben az M-Sport Ford Fiesta WRC-jével indult a világbajnokság több versenyén. Az elmúlt szezonokban kevésbé volt aktív, inkább a hazájában megrendezett nemzeti versenyekre összpontosított.

A 32 éves versenyző az MRF Dealer Team csapatával egy Ford Fiesta Rally2-vel fog indulni, amit a GN Motorsport készít fel. A navigátor ülésben Julia Thulin ül majd, aki Robert Virvest a tavalyi FIA Junior WRC bajnoki címig vezette.

„Izgalmas újra az MRF Tyresnél lenni” – mondta Tidemand a FIAERC.com-nak. „Van néhány igazán nagyszerű közös emlékünk 2015-ből, és már alig várom, hogy elkezdjük a munkát. Az álom még mindig megvan. Amikor egy ideig nem versenyzel ezen a szinten, az lehetőséget ad arra, hogy újraértékelj mindent, amit tettél, és megnézd, mi a jó és mi nem. Nagyon várom már, hogy újra komoly versenyzésbe kezdjek.”

A szezonnyitó Rally Serras de Fafe jövő hónapban (március 10-12.) várhatóan kemény verseny lesz, hiszen Erik Cais, Craig Breen és Georg Linnamäe is megerősítette részvételét – akárcsak a szintén MRF Tyres színekben induló Efrén Llarena és Martins Sesks.

„Mindent elolvastam róla” – nevetett Tidemand, utalva a rendkívül versenyképes mezőnyre, amellyel hamarosan szembe kell néznie. „Egyenesen belecsapunk a lecsóba! Úgy értem, a verseny ugyanolyan jó lesz, mint a WRC2-ben, vagy talán még jobb is, mint a WRC2-ben.”

„Ami Fafet illeti odamegyünk, és megpróbálunk jó eredményt elérni. Ez a szezon első versenye, ezért úgy gondolom, fontos, hogy egy szép, tiszta rallyt teljesítsünk, és szerezzünk néhány fontos pontot. Azt hiszem, ez a fő cél.”