Skip to content
Főoldal / Historic OB / Plesz Márk idén a nézőknek autózik

Plesz Márk idén a nézőknek autózik

Plesz Márk

Komoly tervekkel vág neki a Green Motorsport mindkét versenyző párosa Plesz Márk és Dombai Szabolcs, valamint Szabó Krisztián és Szabó Kitti az idei Országos Historic Rallybajnokságnak. A télen alapos felújításon átesett két Gruppe A-s Lada 21074-essel kizárólag a nézőknek szeretnének autózni, amit először a Crumerum–Nyerges Rallyn bizonyíthatnak.

„Már majdnem készen vagyunk – büszkélkedett Plesz Márk. – Mind a két autót szétszedtük a télen, alaposan kilakatoltuk őket. Aki követte a pályafutásunkat, az tudhatja, hogy bőven volt dolgunk.  

Egy nagyon kedves barátunk segített a fényezésben, aki annakidején még Cigány Zsiguliját is fújta. Képzelhetitek, mennyit sztoriztunk. Talán egy kicsit tovább is tartott a versenyautók fényezése, de legalább jól éreztük magunkat. 

Az én autóm kapott egy fejlesztést, egy új lámpatartót. A három lámpasor megmaradt, csak esztétikusabban és könnyebben szerelhetően helyezzük fel. 

Le is kellett vizsgáztatni. Legnagyobb bánatomra megkapta a traktorjelzést, a piros rendszámot, ami borzalmasan néz ki, de hát ez van. 

Nagy öröm számunkra, hogy ebben a nem könnyű helyzetben a partnereink, az Aerus Zrt és a Garrison Barber Shop megmaradtak, sőt két új partnerünk is lett a Guminor és a Gyorsanklimat.hu. Utóbbi érdekessége, hogy nekik is zöld a színük, úgyhogy igazi Green Motorsport családtagok lettek. 

Tavaly komoly versenyben voltunk Tóth-Giliékkel a bajnoki címért, idén viszont egy kicsit taktikát váltunk és szeretnénk mind a ketten a nézőknek autózni. 

Hatalmas szeretetet kapunk tőlük. Tavaly, amikor leszakadt a csomagtartónk, kiabáltak, hogy nem baj, csak menjetek, nyomjad neki. Amikor kitoltak minket a srácok az árokból, megtiszteltetésnek vették, hogy hozzáérhettek a versenyautóhoz. De említhetném a Zemplén Rallyt is, amikor Ostberggel szemben szervizeltünk és ötven–hatvan ember szurkolt nekünk, hogy a két autót lábra tudjuk állítani, mert hát ki esik be a szezon utolsó futamán, ha nem mi, a Green Motorsport két ásza. 

Kis csapat vagyunk, de nagyon sok olyan ember vesz körül minket, akiknek a rally az élete. Szeretnénk nekik és a szurkolóknak is megköszönni, hogy ilyen környezetben, ilyen hangulatban versenyezhetünk. 

A Nyerges Rally előtt is éjszakáztunk, de mindent megér, hogy ott lehetünk. Köszönjük, ha jöttök és szurkoltok, nem csak nekünk, hanem az egész mezőnynek.“

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Guminor, Gyorsanklimat.hu, Kanyik Motorsport, valamint minden rally szurkoló.