Skip to content
Főoldal / DTM / Philipp Eng: Még idén nyerni akarok

Philipp Eng: Még idén nyerni akarok

Fotó: Adorján Tamás (Babor)

A remek szezont futó újoncnak még nagy tervei vannak idénre.

A DTM zandvoorti második versenyét a második rajtkockából kezdhette meg az újonc Philipp Eng. A verseny kezdte nehéz volt a BMW-s versenyző számára, mivel az első helyről induló Gary Paffett hamar meglépett. „Gary csak elindult és nem volt semmi válaszom rá. Lenyűgöző volt, hogy milyen hamar meg tudott lépni tőlem.”-mondta a TouringCarTimes-nak. „Mindent megpróbáltam, de nem tudtam felmelegíteni a gumikat. Úgy döntöttünk maradunk az eredeti stratégiánál.”

Eng a kilencedik kör végén állt ki a kötelező kerékcserére, utána jobb volt a helyzet. „Minden megváltozott a kiállás után. Úgy éreztem az autó nagyon jó. Azt hiszem nekem nem jött jól a biztonsági autó. Utolértem di Restát, amire beküldték, miután távozott a biztonsági autó neki is volt DRS-e. Ha korábban utolérem meg tudtam volna előzni. Így végül maradtam negyedik, én lettem a legjobb BMW-s, szóval ez egy jó eredmény.”

Augusztus 11-12. között Brands Hatch-ben folytatódik a bajnokság. „Szerintem Zandvoort kicsit hasonlít Brands Hatch-re a sok emelkedő miatt. Remélem át tudjuk menteni a jó formánkat, de mindenképpen kihívás lesz azon a csodálatos pályán versenyezni.”

Eng értékelte első DTM szezonjának az eddig eltelt részét is: „Eddig jól alakult az év. Négyszer indultam az első sorból, kétszer álltam a dobogón és egyszer a poleból indultam. Boldog vagyok az eredményekkel, amiket újoncként elértem, de többet akarok. Még több dobogót szeretnék és még idén nyerni akarok.”

Philipp Eng eddig 67 pontot szerzett, amivel a hat BMW-s versenyző közül a harmadik legeredményesebb. Csak Timo Glock és MArco Wittmann szerzett nála több pontot a márkatársai közül.